07.05.21 | 10:38

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία στη Λακωνία
09.12.13 | 20:49

Μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία στη Λακωνία

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στη Σπάρτη, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου και τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας, Ντίας Τζανετέα, του Δημάρχου Σπάρτης, Σταύρου Αργειτάκου και υπηρεσιακών παραγόντων, με μοναδικό θέμα την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας, σε διάφορες περιοχές του νομού.

Κατά τη σύσκεψη, η κα. Τζανετέα τόνισε ότι, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Λακωνία αντιμετωπίστηκαν άμεσα με συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τη συνεργασία των δημάρχων και συμπλήρωσε ότι, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν, εξασφάλισαν την βατότητα στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου τις αμέσως επόμενες ώρες από την έναρξη των έντονων βροχοπτώσεων.

Ο κ. Γρηγοράκος, αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Λακωνίας, για τη συνεργασία που επέδειξαν, ώστε να γίνουν οι πρώτες άμεσες ενέργειες, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, δήλωσε ότι, «παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης».

Κλείνοντας τη σύσκεψη η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας έχει εισάγει προς συζήτηση στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τροποποίηση του τεχνικού της προγράμματος, για έργα προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που αφορούν σε έργα αποκατάστασης ζημιών του επαρχιακού οδικού δικτύου της Λακωνίας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ