25.09.20 | 21:28

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

Μεταμόρφωση: Διανομή υλικού κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητες
06.09.13 | 12:19

Μεταμόρφωση: Διανομή υλικού κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητες

Φυλλάδια με οδηγίες για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών θα διανεμηθούν σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μεταμόρφωσης την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. 

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας, πραγματοποιείται με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις των παιδιών από και προς τα σχολεία. 

Στο έντυπο υπάρχουν συμβουλές και οδηγίες προς τους μαθητές αλλά και τους συνοδούς τους, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής συμπεριφοράς. 

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας δήλωσε σχετικά: 

«Θέλω να ευχαριστήσω το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας για το εξαιρετικά διδακτικό και καλαίσθητο φυλλάδιο οδηγιών, που εκπόνησε. 

Το φυλλάδιο απευθύνεται στα παιδιά της σχολικής ηλικίας και έχει διπλό σκοπό: 

Να συμβάλει στην ασφαλέστερη κίνηση των παιδιών και γενικότερα στην ανάπτυξη της κυκλοφοριακής αγωγής και τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς.

Η επισήμανση των κινδύνων και η εμπέδωση των βασικών κανόνων προφύλαξης έχει τεράστια σημασία για την προστασία της ζωής και της υγείας και αποτελεί εφόδιο ζωής. 

Είμαι βέβαιος ότι οι Διευθυντές, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι Σύλλογοι Γονέων και οι γονείς, θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το φυλλάδιο, για την προστασία των παιδιών και τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους σε ένα πολύ σημαντικό θέμα. 

Από την πλευρά του Δήμου και του Τοπικού Συμβουλίου θα υπάρξει βοήθεια και υποστήριξη σε ό,τι ζητηθεί σχετικά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ