19.09.20 | 04:49

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Μετά από 6 χρόνια διεκδίκησης Κολυμβητήριο για τον Δήμο Ασπροπύργου
07.11.13 | 20:28

Μετά από 6 χρόνια διεκδίκησης Κολυμβητήριο για τον Δήμο Ασπροπύργου

«Χρειάστηκαν 6 χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας, αλλά η σταθερή επανάληψη του αιτήματος, η σωστή τεκμηρίωση, η αδιάκοπη επαγρύπνηση, η υπομονή και η επιμονή που επέδειξε, δικαίωσαν τελικά τον αγώνα του Δημάρχου Ασπροπύργου, Νίκου Μελετίου, για την κατασκευή Κολυμβητηρίου στην πόλη. 

Έτσι, μια ακόμη δημόσια δέσμευσή του έγινε πραγματικότητα και μάλιστα, σε μια χρονική στιγμή, που ελάχιστοι πίστευαν πως υπάρχει περιθώριο επιτυχίας» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου, σχετικά με το μεγάλο αυτό έργο Αθλητισμού για την πόλη.

Χθες, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), εντάχθηκε στα προς άμεση υλοποίηση, το έργο που αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του Κολυμβητηρίου Ασπροπύργου.

Η ανέγερση του Κολυμβητηρίου, εμπλουτίζει δραστικά τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές της πόλης, διαμορφώνει συνθήκες ενίσχυσης των συλλογικών αθλητικών δραστηριοτήτων, περαιτέρω ανάπτυξης του σχολικού αθλητισμού, της εκγύμνασης της τρίτης ηλικίας, αλλά και πραγματοποίησης ευρύτερων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στον Ασπρόπυργο. Ταυτόχρονα, αναμένεται να συμβάλει και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Δυο μέρες μετά την έγκριση της αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων, που άνοιξε το δρόμο για την ανέγερση του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) και της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ.) Ασπροπύργου και την επαύριο της απόδοσης του Αγροκηπίου στο Δήμο, η επιτυχία της έγκρισης κατασκευής του Κολυμβητηρίου, έδωσε τη δυνατότητα στον Δήμαρχο Ασπροπύργου, Νικόλαο Μελετίου, να αναφερθεί στην τρίτη, μεγάλη επιτυχία των τελευταίων ημερών, στο τρίτο μεγάλο έργο που κερδίζει η πόλη:

«Είναι φυσικό να είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, για τη θετική κατάληξη μιας μακροχρόνιας και επίπονης προσπάθειας. 

Δεσμεύτηκα δυο φορές, ενώπιον των Ασπροπύργιων, για το Κολυμβητήριο, την πρώτη το 2006 και τη δεύτερη το 2010. 

Δεν κατέθεσα τα όπλα, δεν παράτησα τη διεκδίκηση, ούτε κι όταν όλα έδειχναν πως το έργο θα μείνει ένα απραγματοποίητο όνειρο. 

Σήμερα, αποδείξαμε ότι, η λεπτομερής τεκμηρίωση, η σωστή προετοιμασία, η υπομονή κι η επιμονή, φέρνουν αποτέλεσμα! Κι όχι τα παχιά λόγια! 

Αν αναλογισθεί κανείς, το χρονικό σημείο που κάναμε το όραμα πράξη, κατανοεί το μέγεθος της επιτυχίας μας. 

Θέλω να απευθύνω τις πιο θερμές ευχαριστίες, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του λαού της πόλης, σε όλους εκείνους τους κυβερνητικούς παράγοντες, που μελέτησαν το φάκελο της διεκδίκησής μας, κατανόησαν πως δικαιούμαστε το έργο και συνηγόρησαν θερμά για την έγκρισή του. Και να επισημάνω πως, είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι,  τούτες τις στιγμές της κρίσης και της οικονομικής αβεβαιότητας, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου περιλαμβάνει και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων για 20 χρόνια! 

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, αποδείξαμε ότι, με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των Ασπροπύργιων, τολμάμε, διεκδικούμε, κερδίζουμε, ιστορικές νίκες, έργα πνοής για την πόλη μας!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ