27.10.20 | 21:13

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μείωση τελών για τους κοινόχρηστους χώρους στην Καλαμάτα
10.10.13 | 15:19

Μείωση τελών για τους κοινόχρηστους χώρους στην Καλαμάτα

Μειώσεις στα τέλη που πληρώνουν τα καταστήματα στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτα προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, οι μειώσεις θα φθάνουν μέχρι και το 33%. 

«Οι σχετικές μειώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της δέσμευσης που είχε αναλάβει ο Δήμος για θέσπιση ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής», σημειώνεται από την Δημοτική Αρχή. 

Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ώστε οι μειώσεις να τεθούν σε εφαρμογή από 1/1/2014.

Ακολουθεί η πρόταση με όλες τις μειώσεις ανά Ζώνη.

Α΄ Ζώνη Παραλίας – μειώσεις 20%

1. Μείωση των τελών για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από καταστήματα στην Α΄ ζώνη στην Παραλία Καλαμάτας, δηλαδή από τη Φαρών μέχρι το πρώην Γυμνάσιο Παραλίας, αλλά και στη μαρίνα, από 31 ευρώ ανά τετρ. μέτρο σε 25 ευρώ ανά τετρ. μέτρο. Στο πλαίσιο θέσπισης ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής, τα τέλη αυτά θα ισχύουν για τα τραπεζοκαθίσματα στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, καθώς και για εκείνα προς νότο της οδού αυτής. Σημειώνεται ότι έως τώρα τα τέλη στο βόρειο πεζοδρόμιο ήταν 31,5 ευρώ ανά τ.μ. και στο νότιο 31 ευρώ ανά τ.μ. Η μείωση είναι της τάξεως του 20%.

Β΄ Ζώνη Παραλίας – μειώσεις 33%

2. Μείωση των τελών για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από καταστήματα στη Β΄ ζώνη στην Παραλία Καλαμάτας, από το πρώην Γυμνάσιο Παραλίας μέχρι το τέρμα της οδού Ναυαρίνου, από 31,5 ευρώ σε 21 ευρώ για το βόρειο πεζοδρόμιο. Η μείωση είναι της τάξεως του 33%. Τα τέλη για το νότιο πεζοδρόμιο θα παραμείνουν 21 ευρώ ανά τ.μ. Δηλαδή, στο πλαίσιο θέσπισης ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής, τα τέλη για τραπεζοκαθίσματα στο βόρειο και νότιο πεζοδρόμιο θα ανέρχονται σε 21 ευρώ ανά τ.μ. 

Κατάργηση τελών καθαριότητας

3. Κατάργηση των τελών καθαριότητας για μη στεγασμένους χώρους, που ανέρχονται σε 1,76 ευρώ ανά τ.μ. και αφορούν μόνο σε 4 μήνες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Θα υλοποιηθεί δέσμευση για κατάργηση αυτών των τελών καθώς το Λιμενικό Ταμείο περιήλθε πλέον στο Δήμο Καλαμάτας. Τα τέλη αυτά θα παραμείνουν μόνο για τα καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα σε ιδιωτικούς χώρους, δεδομένου ότι από τους χώρους αυτούς παράγονται απορρίμματα. 

Μειώσεις τελών 5% για όλους

4. Ο Δήμος Καλαμάτας μείωσε τα τέλη κοινοχρήστων χώρων κατά 10% για το 2013, για όλη την πόλη. Σχεδιάζει, δε, την περαιτέρω μείωσή τους κατά 5%, για το 2014. 

Χωριά

5. Στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας δε θα εισπραχθούν για το 2014 τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Τα προαναφερθέντα μέτρα θα ανακουφίσουν τους επαγγελματίες του Δήμου Καλαμάτας, στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στην πίεση αυτής της δύσκολης από οικονομική άποψη περιόδου. 

Δυνατότητα ρύθμισης χρεών

6. Επιπλέον, για τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης που οφείλουν τέλη κοινοχρήστων χώρων από προηγούμενα έτη, δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης για τη διευκόλυνσή τους, ώστε να τα εξοφλήσουν. Το πέρας προθεσμίας που έχει δοθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τη ρύθμιση παλιών οφειλών είναι η 18η Οκτωβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ