21.04.21 | 14:43

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Στη μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της Χώρας ο Δήμαρχος Παιονίας
15.10.13 | 20:48

Στη μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της Χώρας ο Δήμαρχος Παιονίας

Επίσκεψη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, πραγματοποίησε, σήμερα, ο Δήμαρχος Παιονίας, Αθανάσιος Λαπόρδας.

Ο κ. Λαπόρδας ενημερώθηκε από τον διοικητή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αστυνόμο Α', Βάιο Μπυτσιώτη, για την εφαρμογή του σχεδίου «Σάρισα» καθώς και για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του τμήματος στο δύσκολο έργο του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης στη μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της χώρας μας.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κιλκίς και υπεύθυνος για την εφαρμογή του σχεδίου «Σάρισα», Διευθυντής Παπαποστόλου Χρήστος.

Το σχέδιο «Σάρισα», το οποίο ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου και θα έχει διάρκεια 12 μήνες, πρόκειται για μία επιχείρηση που προβλέπει εντατικούς ελέγχους σε αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο του σχεδίου θα πραγματοποιούνται οργανωμένοι έλεγχοι, με σκοπό τον εντοπισμό, τόσο των μεταναστών, όσο και κυκλωμάτων λαθροδιακινητών.

Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα κομβικά σημεία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε τρένα, σταθμούς, ΚΤΕΛ και αυτοκινητοδρόμους.

Ο κ. Λαπόρδας αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί το τμήμα συνοριακής φύλαξης Πολυκάστρου, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του προσωπικού και εξέφρασε την κατανόησή του στα προβλήματα, σε προσωπικό και μέσα, που αντιμετωπίζουν.

Τόνισε ότι, το ζήτημα της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας του συνόλου πολιτών της Παιονίας είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή και ότι, ο Δήμος Παιονίας λόγω πληθυσμού και λόγω εκτάσεως με πληθώρα οικισμών, καθώς επίσης και λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει στον αγροτικό τομέα, έχει ανάγκη από πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ