11.07.20 | 17:36

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το Δ.Σ. Μεγαλόπολης καταδικάζει το αυθαίρετο κλείσιμο της ΕΡΤ
14.06.13 | 21:31

Το Δ.Σ. Μεγαλόπολης καταδικάζει το αυθαίρετο κλείσιμο της ΕΡΤ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, με ομόφωνο ψήφισμά του, καταδικάζει και ανησυχεί για την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική ενέργεια παύσης της λειτουργίας της ΕΡΤ.

«Η  ΕΡΤ, τονίζεται στο ψήφισμα, είναι κατάκτηση και περιουσία του Ελληνικού λαού, είναι ουσιαστικό βήμα Δημοκρατίας και πλουραλισμού.

Καταδικάζουμε την πολιτική των αποφάσεων που λαμβάνονται εν κρυπτώ και  αιφνιδιαστικά, στο όνομα  της αναδιάρθρωσης ενός δημόσιου φορέα για τη νοσηρότητα του οποίου ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι πολιτικές επιλογές των τελευταίων δεκαετιών, με αποτέλεσμα με τόσο το βίαιο τρόπο να πληρώνουν το τίμημα των όποιων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων οι εργαζόμενοι.

Η έλλειψη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί οδυνηρό πλήγμα στην ποιότητα της δημοκρατίας μας  και η εναπόθεση της ενημέρωσης στα ιδιωτικά συμφέροντα, πλήττει όχι μόνο την ενημέρωση  αλλά και τον εκπαιδευτικό ρόλο των ΜΜΕ, κάνει τους ιδιώτες κυρίαρχους και αντιτίθεται στα λαϊκά συμφέροντα.

Η εξυγίανση μπορεί να είναι απαραίτητη, αλλά δεν μπορεί να γίνει χωρίς διάλογο, χωρίς την άποψη ειδικών  εμπειρογνωμόνων, χωρίς την προστασία των εργαζομένων.

Συμπαριστάμεθα αλληλέγγυα στους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και ζητούμε από τη συγκυβέρνηση να ενσκήψει άμεσα στο σοβαρό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, με σεβασμό στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και λαμβάνοντας υπόψη το περί δικαίου αίσθημα και τα συμφέροντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ