17.01.19 | 12:40

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΟΠ-ΟΤΑ: “Μαζί με τη ΓΣΕΕ κατά των αλλαγών σε ΒΑΕ – Απεργίες”
12.01.18 | 10:38

ΠΟΠ-ΟΤΑ: Μαζί με τη ΓΣΕΕ κατά των αλλαγών σε ΒΑΕ – Απεργίες

Καλώντας σε συμμετοχή τους εργαζόμενους στους δήμους, στη μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στην πλ. Συντάγματος, κατά της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου, η ΠΟΠ-ΟΤΑ εκφράζει την αντίθεσή της στις αλλαγές στον τρόπο κήρυξης απεργίας και στον τρόπο υπολογισμού και κατανομής τους επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, κυριότερα.

 

H ανακοίνωση

Συνάδελφοι – σες,

Όπως όλοι γνωρίζετε αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Βουλή για ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και το θέμα του τρόπου απόφασης για την κήρυξη Απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία καθώς και το Θέμα του Επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας το οποίο παραπέμπετε σε Επιτροπή και μπορεί να οδηγήσει σε κατάργηση η μείωση του ποσού και των ειδικοτήτων που το λαμβάνουν.

Για τους παραπάνω λόγους η ΓΣΕΕ έστειλε υπόμνημα στους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο οποίο τονίζει και αναλύει το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην Απεργία. Ζητά από τους Βουλευτές να πράξουν το καθήκον τους προασπίζοντας το Σύνταγμα και τις Δημοκρατικές ελευθερίες.

Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 (ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου) στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα.

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ συμμετέχει στην Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος και καλεί τα Μέλη της να βρίσκονται εκεί.

Καλεί επίσης τα Σωματεία στην υπόλοιπη Ελλάδα να συμμετέχουν στις κατά τόπου Συγκεντρώσεις .

 

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΠ-ΟΤΑ

 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ                         ΠΕΛΕΓΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ