21.09.20 | 11:33

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μάχη Σωματείων σε Δήμο με “φόντο” τις ΠΟΕ-ΟΤΑ – ΠΟΠ-ΟΤΑ
15.02.18 | 08:48

Μάχη Σωματείων σε Δήμο με φόντο τις ΠΟΕ-ΟΤΑ – ΠΟΠ-ΟΤΑ

Μία άλλη διάσταση του θέματος της ΕΔΕ, σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας (Μέλος ΠΟΠ-ΟΤΑ), Μαρίας Κοντεσοπούλου, “δίνει” επιστολή – ανακοίνωση, που έφτασε στο epoli.gr.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας (Μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ), με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αθανάσιο Παναγόπουλο, «απαιτεί» - σε πλήρη αντίθεση με το άλλο Σωματείο Εργαζομένων - την διεξαγωγή της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης της κας Μαρίας Κοντεσοπούλου, όχι μόνο απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς και της ΠΟΠ-ΟΤΑ, για συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων, αλλά καταγγέλοντάς την, για «δημιουργία προβλημάτων» στους συναδέλφους της, «καθημερινές φωνές» και «απειλές».

 

Η επιστολή - ανακοίνωση του Συλλόγου

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, ύστερα από την έγγραφη καταγγελία της ΠΟΠ-ΟΤΑ που σας δόθηκε και αφορούσε την Ε.Δ.Ε. που διεξάγετε για την κα Μαρία Κοντεσοπούλου, συνεδρίασε εκτάκτως την  Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 και εξέδωσε την παρακάτω επιστολή – διαμαρτυρία:         

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Φτάνει πια με την συμπεριφορά της κυρίας Κοντεσοπούλου!

Ουδέποτε ασχοληθήκαμε με το άτομό της, απεναντίας την αντιμετωπίζουμε ως συνάδελφο και διατηρούμε συναδελφικές σχέσεις.

Δυστυχώς ως Σωματείο Εργαζομένων («Της Κοντεσοπούλου» ως είθισται να λέγεται!), έχει δημιουργήσει αρκετές φορές προβλήματα με συναδέλφους, μέλη του συλλόγου μας και στο τέλος επικαλείται τη συνδικαλιστική της ιδιότητα, για να καλύψει τη συμπεριφορά της.

Αν οι ενέργειές της είναι νόμιμες, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Ε.Δ.Ε., που έχει διεταχθεί εις βάρος της. Εμείς, ως σύλλογος, απαιτούμε η Ε.Δ.Ε. να πραγματοποιηθεί άμεσα, διότι αυτό θα αποδείξει, αν τα καταγγελόμενα ευσταθούν ή όχι. Αν δεν ευσταθούν, τότε δικαίως φοβάται για τυχόν τιμωρία της, η οποία βέβαια ουδεμία σχέση θα έχει με συνδικαλιστική δράση.

Βέβαια η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει ήδη βγάλει το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή υπεύθυνη για όλα, καθώς και για τις παραβάσεις των μισών και πλέον άρθρων του Ν.1264 είναι η Προϊσταμένη του Γραφείου Προσωπικού… Η δε σύνδεση του όλου περιστατικού με το σύζυγο του «άλλου» σωματείου είναι εντελώς άστοχη, αφού τον Οκτώβριο του 2017, που συνέβησαν όλα αυτά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας ήταν άλλο πρόσωπο!!

Ως συνδικαλίστρια γνωρίζει αρκετά καλά, ότι αφού εξαντλήσουμε όλα τα μέσα, το διάλογο και τη διαιτησία, τότε και μόνο τότε καταφεύγουμε σε καταγγελία. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυρία Κοντεσοπούλου, η οποία προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία της και την ύπαρξη του σωματείου της, κάνει το σχετικό θόρυβο.

Προκειμένου λοιπόν να τελειώσει το θέμα και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε απερίσπαστοι, χωρίς καθημερινές φωνές και απειλές, απαιτούμε την άμεση ολοκλήρωση της Ε.Δ.Ε.»

 

                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                           ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣ»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ