02.06.20 | 17:06

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

120 μασούρια δυναμίτιδας εντοπίστηκαν σε Κοινοτικό Κατάστημα
19.06.19 | 10:11

120 μασούρια δυναμίτιδας εντοπίστηκαν σε Κοινοτικό Κατάστημα

Μια πολύ περίεργη υπόθεση απασχολεί τις Αστυνομικές Αρχές, μα πολύ περισσότερο τους κατοίκους στη Νεράιδα του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, την περασμένη Πέμπτη εντοπίστηκαν περί τα 120 μασούρια δυναμίτιδας με το πολύ ισχυρό εκρηκτικό υλικό αμμώνιο μέσα στο Κοινοτικό Κατάστημα και το γεγονός αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης στην περιοχή. Η Αστυνομία ενημερώθηκε και παρέλα βε προς καταστροφή τις εκρηκτικές ύλες, όμως μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν εκεί τα εκρηκτικά, ενώ εκτιμάται πως έχουν ξεμείνει εκεί από τις αρχές του 1980 και μία περίοδο που έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στο χωριό, καθώς είχε συνοδευτεί από ένα τραγικό γεγονός…

Τα μασούρια με την εκρηκτική ύλη σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν μέσα σε μια ντουλάπα του γραφείου σε μια κούτα. Πρώην Κοινοτάρχες σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε επί θητείας τους τέτοιο υλικό στο συγκεκριμένο χώρο και πως είναι πιθανό να εντοπίστηκαν αλλού και να μεταφέρθηκαν εκεί μεταγενέστερα.

Από το Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν, παρέλαβαν τις εκρηκτικές ύλες και θα δοθούν προς καταστροφή σε κλιμάκιο πυροτεχνουργών που θα έρθουν για το σκοπό αυτό στην περιοχή.

Ωστόσο η ύπαρξη τέτοιου υλικού, για κάποιους γέννησε σενάρια “τρομοκρατίας”, κάτι που οι Αρχές αποκλείουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη, όπου μέσα στο κουτί που βρέθηκε φαίνεται η παλαιότητά της, είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως στο παρελθόν για την ανατίναξη βράχων για τη διάνοιξη δρόμων.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, που απευθύνθηκαν στο ilialive.gr, αυτή η περίοδος που τοποθετείται περί το 1982, είχε σημαδέψει το χωριό Νεράιδα με ένα τραγικό γεγονός όπως μας μετέφεραν κάτοικοι. Όταν γινόταν η διάνοιξη του δρόμου Νεράιδα - Μηλιές, σε μια περίπτωση χρήσης εκρηκτικών, ένα κομμάτι από το βράχο που είχε ανατιναχτεί εκσφενδονίστηκε προς το χωριό και χτύπησε στο κεφάλι ένα μικρό μαθητή του δημοτικού σχολείου που εκείνη την ώρα έπαιζε αμέριμνο στο προαύλιο του σχολείου του με αποτέλεσμα να το τραυματίσει θανάσιμα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ