09.08.20 | 05:40

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΚΥΔΡΑΣ

MACEDONIA αντί FYROM σε ιστότοπο του Συμβουλίου της Ευρώπης
13.11.13 | 14:29

MACEDONIA αντί FYROM σε ιστότοπο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η άμεση και τεκμηριωμένη αντίδραση του Δήμου Σκύδρας ήταν καθοριστική, όπως φαίνεται, ώστε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2013 (Ε.Ε.Τ.Δ.) του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η FYROM να εμφανίζεται πλέον μ΄αυτήν την ονομασία κι όχι με την παραπλανητική ως MACEDONIA.

Υπογραμμίζεται ότι, ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχοντας πρόσφατα στην Ε.Ε.Τ.Δ. διαπίστωσε ότι, μεταξύ των κρατών συμμετοχής η FYROM εγγραφόταν ως MACEDONIA. Τότε ο Δήμαρχος Σκύδρας, Γιώργος Χοΐδης έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως Προϊσταμένη Αρχή, ζητώντας την παρέμβασή του.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ασκεί, φυσικά, εξωτερική πολιτική. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση του Δήμου Σκύδρας μπορεί, στο μέτρο και στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής, να συμβάλλει, εφόσον της επιτραπεί αρμοδίως, στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, μέσω της θετικής παρουσίας και συμμετοχής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε παγκόσμιες εκδηλώσεις και δράσεις» τόνισε στο epoli.gr, ο Δήμαρχος Σκύδρας, Γ. Χοΐδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ