05.07.20 | 12:55

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύση στο θέμα των απορριμμάτων της Ζακύνθου
23.02.17 | 14:17

Λύση στο θέμα των απορριμμάτων της Ζακύνθου

Σε ρητό, δεσμευτικό, χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων βημάτων για την επίλυση του άμεσου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, κατέληξε η σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σήμερα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, προκειμένου να συμβάλει ώστε να ξεπεραστούν νέες καθυστερήσεις και προσκόμματα τα οποία προέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα επιβαρύνοντας περαιτέρω την κατάσταση στο νησί. Στη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους έναντι των δημοτών της Ζακύνθου, ώστε το ανοιχτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων να λυθεί οριστικά και να μην αποβαίνει σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα επίλυσης, το οποίο συμφωνήθηκε και συνομολογήθηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο Bουλευτής Ζακύνθου και Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο  Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Yπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Δημάρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο Αντιδήμαρχος  Αντώνης Αντίοχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας και ο Πρόεδρος ΦoΔΣΑ Ζακύνθου, Παναγιώτης Μυλωνάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο  Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, δεσμεύτηκε ότι έως τις 30 Μαρτίου θα λειτουργεί η ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Βραχίονα, σε θέση που υπέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δήμου. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να συμβάλλουν για την επίσπευση της αναγκαίας Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Έως τότε, τα απορρίμματα θα καταλήγουν στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) του Σκοπού.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση λύση προορίζεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα έως την ολοκλήρωση της οριστικής λύσης στην τοποθεσία Λίβας.

Ο Yπουργός ζήτησε από τον Δήμαρχο Ζακύνθου να επικοινωνεί καθημερινά με τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να τον ενημερώνει για την πρόοδο του συμφωνηθέντος  χρονοδιαγράμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ