25.10.20 | 18:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

"Λευκή Νύχτα" και στο Δήμο Καλαμάτας
02.08.13 | 12:22

Λευκή Νύχτα και στο Δήμο Καλαμάτας

Στα χνάρια του Δήμου Ιλίου, και ο Δήμος Καλαμάτας σκοπεύει να διοργανώσει τη βραδιά της «Λευκής Νύχτας», σε συνεργασία με φορείς της τοπική αγοράς, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και τη διαφήμιση της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τη νύχτα του Σαββάτου 31 Αυγούστου προς Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε, ότι η εν λόγω εκδήλωση αφορά ολονύκτια λειτουργία των καταστημάτων εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, πλαισιωμένη από πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λίλιαν Ψηλάκη, ο κ. Χάρης Βγενής ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και άλλοι παράγοντες της πόλης, όπου προσδιόρισαν την τελευταία νύχτα του Αυγούστου για την υλοποίηση της δράσης αυτής.

«Σκοπός είναι να έλθει κόσμος στην Καλαμάτα και να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες, αλλά και να πλαισιώσουμε τη δράση με πολιτιστικές εκδηλώσεις», επισήμανε ο Δήμαρχος.

Στόχος της ιδιότυπης αυτής νύχτας εμπορίου και πολιτισμού για την τόνωση της αγοράς της Καλαμάτας, είναι το καταναλωτικό κοινό της Πελοποννήσου, αλλά και της Αττικής, που έχει έρθει πολύ κοντά στη Μεσσηνία με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου.

Έτσι λοιπόν, την τελευταία νύχτα του Αυγούστου, στο πρότυπο παρόμοιων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οι καταστηματάρχες θα έχουν το ελεύθερο να βγάλουν τα εμπορεύματά τους στα πεζοδρόμια, προσφέροντας «εκπτώσεις στις εκπτώσεις», ενώ οι επιχειρηματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ρίξουν τις τιμές, οι χώροι στάθμευσης του Δήμου θα λειτουργούν ελεύθερα και θα διεξαχθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο Αριστομένους και στην κεντρική πλατεία, με πολλά συγκροτήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ