06.03.21 | 11:21

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΒΑΛΑΣ

Λεπτομερή ανάλυση για τη διέλευση του TAP ζήτησε η Δήμαρχος Καβάλας
03.09.14 | 19:06

Λεπτομερή ανάλυση για τη διέλευση του TAP ζήτησε η Δήμαρχος Καβάλας

Την ανάγκη να υπάρχει ευρύτατη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, αναφορικά με τον οριστικό σχεδιασμό της όδευσης του νέου Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), τόνισε η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά από σχετική πρόσκληση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. 

Η Δήμαρχος υπογράμμισε, ότι δεν πρέπει να θιχτούν τα συμφέροντα των αγροτών και το έργο ν’ αποβεί προς όφελος της Εθνικής οικονομίας και όχι σε βάρος των πολιτών, ενώ ζήτησε να εξεταστούν όλες οι προσφερόμενες λύσεις. 

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε γνωστό, ότι στις 10 Σεπτεμβρίου ο κ. Μανιάτης θα μεταβεί στο Μπακού της Αρμενίας, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση της κατασκευής του νέου Aδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline - TAP). 

Ο κ. Μανιάτης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την όδευση του αγωγού από τις περιοχές τις Ανατολικής Μακεδονίας, σημειώνοντας με νόημα, «βοηθήστε με, να βοηθήσω τη Χώρας μας, να βοηθήσω τους αγρότες και να προστατέψω τις ιδιοκτησίες τους». 

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, που διήρκησε για περισσότερο από δυόμιση ώρες και διεξήχθη σε καλό κλίμα, τα στελέχη της κοινοπραξίας της κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού TAP ενημέρωσαν τους προέδρους των επιστημονικών φορέων και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Εκείνο που τονίστηκε είναι, ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ισχύ το σχέδιο της βόρειας όδευσης του αγωγού, ενώ υπογραμμίστηκε ότι και επ' αυτού του σχεδίου θα υπάρχουν σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις και διορθώσεις ώστε να μη θιχτούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να μην κινδυνέψουν κτίσματα ή μνημεία. Πάντως όλοι οι συμμετέχοντες ζήτησαν ο σχεδιασμός της όδευσης να γίνει ακόμα πιο βόρεια. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ