05.06.20 | 03:26

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Με λειψυδρία απειλείται η Μονεμβασιά - Δραματική έκκληση του Δημάρχου
26.02.16 | 14:16

Με λειψυδρία απειλείται η Μονεμβασιά - Δραματική έκκληση του Δημάρχου

Σύμφωνα με εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση του Δήμου, η Μονεμβασιά αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υφαλμύρινσης, με τον Δήμαρχο, Ηρακλή Τριχείλη, να απευθύνει δραματική έκκληση προς του αγρότες, να κάνουν ελάχιστα ποτίσματα και μόνο με την απαραίτητη ποσότητα, «διότι το επόμενο στάδιο είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής μας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει!

«Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά και οι αρδεύσεις θα ξεκινήσουν πολύ νωρίς.

Προειδοποιούμε τους κατοίκους ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην επάρκεια του νερού.

Υπενθυμίζω ότι ο Δήμος παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!! Απαγορεύεται η χρήση του νερού για άρδευση, πότισμα δένδρων, κηπευτικών, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών κ.λπ., η οποία στερεί νερό υδροδότησης από τους δημότες.

Πρέπει όλοι σαν καταναλωτές, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία. Η άσκοπη κατανάλωσή του, θα μας οδηγήσει σε διακοπές υδροδότησης.

Επίσης ζητώ από του αγρότες, οι οποίοι καταναλώνουν πάνω από το 90% του συνολικού διαθέσιμου νερού και αντλούν από τους ίδιους υδροφορείς με το Δήμο, να κάνουν ελάχιστα ποτίσματα και μόνο με την απαραίτητη ποσότητα, διότι το επόμενο στάδιο είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής μας», συμπληρώνει ο Δήμαρχος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ