15.12.19 | 12:05

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Λάρισα: 100 νέες αιτήσεις κάθε μήνα για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου!
28.03.15 | 11:58

Λάρισα: 100 νέες αιτήσεις κάθε μήνα για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου!

Αύξηση 100% παρουσίασε το τελευταίο εξάμηνο, ο αριθμός των οικογενειών που έχουν ενταχθεί και ωφελούνται από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Λαρισαίων, ενώ η υποβολή των αιτήσεων συνεχίζει να παρουσιάσει αυξητική τάση. Ειδικότερα, κάθε μήνα υποβάλλονται 100 περίπου αιτήσεις! 

Η παράθεση και μόνο των στοιχείων καταδεικνύει ότι, η παρούσα οικονομική κρίση έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε παρατεταμένη ύφεση, ωθώντας στα όρια της φτώχειας ακόμη και τις μέχρι πρότινος εύρωστες οικονομικά ομάδες πληθυσμού. 

Οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων είναι οι άστεγοι, οι άποροι (ασφαλισμένοι και μη ασφαλισμένοι) και οι άνεργοι (ασφαλισμένοι και μη ασφαλισμένοι) οι οποίοι ανάλογα την κατηγορία που ανήκουν, εξυπηρετούνται και από τις αντίστοιχες Κοινωνικές Δομές. 

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων διανέμει, σε τακτική βάση, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κ.λπ., προκειμένου να ωφεληθούν οικογένειες, οι οποίες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες. 

Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-17:00, και συνδέεται με τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία και την τοπική κοινωνία για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων.

Μέχρι τον Αύγουστο ήταν ενταγμένοι στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» γύρω στις 230 οικογένειες, ενώ σήμερα, έξι μήνες μετρά, παρατηρείται σημαντική αύξηση, με αποτέλεσμα να φτάνει τις 500 οικογένειες! Ο αριθμός αυτός συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητική τάση, καθώς οι αιτήσεις πλέον αγγίζουν τις 100 το μήνα! 

Η Κοινωνική Δομή Παροχής Συσσιτίου έχει ως στόχο της την δημιουργία γευμάτων των ωφελουμένων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η καθημερινή σίτιση τους. 

Παρέχει καθημερινά υπηρεσίες σίτισης σε άπορους και άστεγους, ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. 

Τον πρώτο μήνα λειτουργίας του εξυπηρετούσε 24 ωφελούμενους, φτάνοντας σήμερα να εξυπηρετεί 150 ωφελούμενους ημερησίως, εκ των οποίων κάποιοι εξυπηρετούνται κατ’ οίκον και κάποιοι από την τραπεζαρία η οποία λειτουργεί καθημερινά 13:00 - 15:00. 

Ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να αυξάνεται, όπως ακριβώς και οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται εντυπωσιακές αλλαγές κυρίως στον αριθμό των γευμάτων που παρασκευάζονται καθημερινά.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτές τις προσπάθειες μπορούν να επικοινωνήσουν με το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», στην οδό Μανωλάκη 9-11, στο τηλ. 2410 255876, με το «Κοινωνικό Συσσίτιο» στην οδό Μύρων 7, στο τηλ. 2410 566795 και με το Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ. 2410 680243 καθημερινά 09:00 - 17:00 στην οδό Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ’ Οικονόμων 8Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ