24.05.18 | 01:32

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ.Σ. Λαμιέων: Ένταση, διαπληκτισμοί, αποκλεισμός του Γραφείου Δημάρχου
11.09.17 | 18:00

Δ.Σ. Λαμιέων: Ένταση, διαπληκτισμοί, αποκλεισμός του Γραφείου Δημάρχου

Ένταση και σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαμιέων, όπου κατόπιν αιτήματος σύσσωμης της αντιπολίτευσης (15 Δημοτικών Συμβούλων) μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν, «η τραγική διήμερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων, αιτίες και προοπτικές».

Ένα τύποις Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Ζάχο Χαλβαντζή, να επιμένει και τελικά να καταφέρνει πως, πρώτα έπρεπε να τεθεί προς ψηφοφορία, αν θα έπρεπε να συζητηθεί το παραπάνω θέμα σε συνεδρίαση και αν ναι, τότε αυτό να συζητούνταν, με την Αντιπολίτευση να επιμένει για το αντίθετο…

Η επιμονή του Προέδρου του Δ.Σ. ήταν το “φυτίλι” που “πυροδότησε” την από νωρίς “ηλεκτρισμένη” ατμόσφαιρα, με Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, εργαζομένους και εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να επιτίθενται κατά της Δημοτικής Αρχής, με την αντιπολίτευση να απειλεί με πρόταση μομφής - ως πολιτική πράξη - κατά του Προέδρου του Δ.Σ.!

Αποτέλεσμα; ένταση, λεκτικές αντιπαραθέσεις και προπηλακισμοί, και 20λεπτη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να “ηρεμήσουν τα πνεύματα”.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία το θέμα, με την πλειοψηφία να αποφασίζει τη μη συζήτησή του και το Δ.Σ. να τερματίζεται “άδοξα”…

Κατά την αποχώρηση των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, από την αίθουσα συνεδρίασης, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες, με τους συμβασιούχους Καθαριότητας να πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη – αποκλεισμό του Γραφείου Δημάρχου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Δημοτικής Αρχής και της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Από τη Συνεδρίαση του Δ.Σ.

Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ