21.10.19 | 15:12

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Υπό μερικό έλεγχο οι δύο μεγάλες πυρκαγιές
11.07.19 | 09:15

Λαμία: Υπό μερικό έλεγχο οι δύο μεγάλες πυρκαγιές

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή δυο μεγάλες πυρκαγιές στη βόρεια πλευρά της Λαμίας.

Η πρώτη με το μεγαλύτερο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2:00' το μεσημέρι κοντά στο χωριό Δίβρη και οι φλόγες με τη βοήθεια του δυνατού αέρα έφτασαν στο χωριό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στo lamiareport.gr οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών του βόρειου τμήματος του χωριού και ευτυχώς η φωτιά στη συνέχεια «έφυγε» προς το βουνό.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να μην καεί το χωριό.

Οι κάτοικοι σοκαρισμένοι έχουν συγκεντρωθεί στη πλατεία.

Προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο (2) αερσοκάφη Canadair και δύο (2) PZL.

Στη Δίβρη έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και νέος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα.

Επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας μαζί με τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα.

 

Φωτιά και στην Αγία Άννα

Η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας, που είναι στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο.

Ευτυχώς οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα είναι δύσκολα και εκεί αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

 

[18:53]: Σύμφωνα με ενημέρωση της Π.Υ., υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η αγροτοδασική πυρκαγιά πλησίον της  Ι.Μ. Αγίας Άννης Φθιώτιδας.

 

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

[09:15]: Μετά τη θέση υπό μερικό έλεγχο της πυρκαγιάς στην Αγία Άννα, υπό μερικό έλεγχο και η πυρκαγιά στη Δίβρη Φθιώτιδας, όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ