23.07.18 | 05:20

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβερνητικές πηγές για 3η αξιολόγηση: “Αγκάθια” μεταρρυθμίσεις του Δημοσίου
12.08.17 | 10:55

Κυβερνητικές πηγές για 3η αξιολόγηση: Αγκάθια μεταρρυθμίσεις του Δημοσίου

Στην υλοποίηση 90 από τα 113 συνολικά “προαπαιτούμενα”, που μένουν έως το τέλος του προγράμματος, θα στοχεύσει η Kυβέρνηση κατά την τρίτη αξιολόγηση, η οποία θα αρχίσει μετά από τις Γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Δεκεμβρίου φέτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο στόχος είναι εφικτός, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τα “αγκάθια” των κοινωνικών επιδομάτων και της υλοποίησης των ήδη ψηφισθέντων διατάξεων για το Δημόσιο (αξιολόγηση - κινητικότητα κ.λπ.).

Στόχος της Ελληνικής πλευράς - σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές - είναι να ολοκληρωθεί η νέα επισκόπηση, «με συνοπτικές διαδικασίες» έως τα μέσα του Δεκεμβρίου, παρά τον αστάθμητο παράγοντα των Γερμανικών εκλογών, «που σε κάθε περίπτωση θα επηρεάσει τον χρόνο έναρξης των διαπραγματεύσεων». «Δεν ξέρω πώς μπλέκεται με τις Γερμανικές εκλογές να πω την αλήθεια, δεν είμαι σίγουρος εάν πρέπει (η έναρξη της αξιολόγησης) να γίνει πριν ή μετά. Και πόσο καιρό θα πάρει να σχηματιστεί εκεί κυβέρνηση. Βλέπεις στην Ολλανδία, έξι μήνες και ακόμη δεν έχουν κυβέρνηση», δηλώνει χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ