16.09.19 | 09:49

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ

Κτίριο ΕΟΜΜΕΧ: Συνάντηση με Τσακαλώτο ζητά η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου - Ταύρου
12.03.19 | 15:10

Κτίριο ΕΟΜΜΕΧ: Συνάντηση με Τσακαλώτο ζητά η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου - Ταύρου

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ιδίου και της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, με θέμα το αίτημα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την παραχώρηση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο.

Η επιτροπή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου αποτελούνταν από τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Σούτο, τον Αντιδήμαρχο Ταύρου, Γιώργο Δαμηλάκο, τους δημοτικούς συμβούλους, Γιώργο Μελέτη, Παναγιώτη Κυριαζίδη, Στέλλα Βαλαβάνη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, Μανώλη Αντωνάκο και τον Κοινοτικό Σύμβουλο Ταύρου, Γιώργο Παπαδόπουλο.

Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, παρών ήταν ο Πρόεδρός του, Άρης Ξενόφος, καθώς και δύο ανώτερα στελέχη του Ταμείου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και η διαπαραταξιακή επιτροπή εξέθεσαν στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ την ομόφωνη και διαχρονική διεκδίκηση του π. Δήμου Ταύρου και του ενιαίου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ και ζήτησε την απευθείας παραχώρησή του στον Δήμο, τόσο για ιστορικούς λόγους, αφού το συγκεκριμένο κτίριο έχει άρρηκτα συνδεθεί με την ιστορία και τους αγώνες των κατοίκων του Ταύρου, όσο και για λόγους ουσιαστικής αξιοποίησής του από τον Δήμο για τους πολίτες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εξήγησε ότι το Ταμείο με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οφείλει να αξιοποιεί τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του. Επομένως, το θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Οικονομικών και μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να επιλυθεί.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να ενημερώσει και εκείνος από την πλευρά του την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για το ότι ο Δήμος ζητάει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου επίσημα να του διατυπωθεί το αίτημα από πλευράς Δήμου, ύστερα από την απάντηση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα και με επιστολή του, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για το θέμα αυτό.

«Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα για την περιοχή του Ταύρου και συνολικά του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και των κατοίκων του», επισημαίνει η δημοτική Αρχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ