05.06.20 | 04:10

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Κρίσιμη συνάντηση για τους μετανάστες - εργάτες γης της Ηλείας
10.10.13 | 16:01

Κρίσιμη συνάντηση για τους μετανάστες - εργάτες γης της Ηλείας

Τα ζητήματα των μεταναστών, που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχής της Βάρδας, θα συζητηθούν το προσεχές Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, σε προγραμματισμένη σύσκεψη, η οποία μάλιστα θα γίνει παρουσία του Πρέσβη του Μπαγκλαντές, στην Ελλάδα.

Η σύσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα στη Βάρδα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί και σε αυτήν θα λάβουν μέρος, εκτός από τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, ο Διοικητικής του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, εκπρόσωποι των παραγωγών και μετανάστες - εργάτες γης.

«Και αυτή η συνάντηση, εντάσσεται στις συνεχείς, επίμονες και επίπονες προσπάθειες τις οποίες καταβάλλουμε, προκειμένου σε συνεργασία με την Πολιτεία να βρούμε τη βέλτιστη δυνατή λύση για τους μετανάστες - εργάτες γης», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, κ. Δημήτριος Αρβανίτης.

Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του στα αρμόδια Υπουργεία - προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει πολύ καιρό - ζητά την δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που κρίνονται απαραίτητες για την ειρηνική συνύπαρξη εργατών γης, καλλιεργητών και τοπικών κοινωνιών.

Σημειώνεται ότι, η αναγκαιότητα αυτή έχει τονιστεί πολλάκις απ’ τη Δημοτική Αρχή, όπως στη σύσκεψη της 19ης Απριλίου 2013, ανάμεσα στον Δήμαρχο, κ. Δημήτριο Αρβανίτη και τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές, στο Δημοτικό Μέγαρο στα Λεχαινά, καθώς και στην σύσκεψη η οποία είχε λάβει χώρα στις 30 Απριλίου 2013, στο Δημοτικό Κατάστημα της Βάρδας παρουσία εργατών γης και παραγωγών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ