16.06.21 | 19:22

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

«Κουζίνα Αλληλεγγύης» στο Δήμο Παύλου Μελά
24.05.13 | 15:10

Κουζίνα Αλληλεγγύης στο Δήμο Παύλου Μελά

Γεύμα αλληλεγγύης σε όσους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ημερών προσφέρει πλέον και ο Δήμος Παύλου Μελά.

Στο πρόγραμμα σίτισης, το οποίο εντάσσεται στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, που πραγματοποιεί ο Δήμος  σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Άρσις και τον κοινωνικό συνεταιρισμό ψυχικής υγείας ΚΟΙ.Σ.Π.Ε, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 100 περίπου πολίτες, οι οποίοι προμηθεύονται καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, η διάθεση των γευμάτων γίνεται από το εστιατόριο «Κιβωτός» (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) που βρίσκεται μέσα στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κάθε μεσημέρι (13:00-15:00), ενώ όλα τα τρόφιμα, (φρούτα, τυρί, σαλατικά, ζυμαρικά, κρέατα και ζαρζαβατικά) ελέγχονται από τις υπηρεσίες του δήμου.

Το πρόγραμμα σίτισης ολοκληρώνεται σε 2 χρόνια και οι δικαιούχοι που μπορούν να ενταχθούν στη συγκεκριμένη κοινωνική δράση καταγράφονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Στην συγκεκριμένη  προσπάθεια  κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου συμμετέχουν  και τρεις  μάγειρες, οι οποίοι παρασκευάζουν τα τρόφιμα.

«Στόχος του Δήμου είναι να μην υπάρχει κανένας κάτοικος της πόλης χωρίς ένα πιάτο φαγητό» σημείωσε ανάμεσα σε άλλα, με αφορμή την έναρξη των συσσιτίων, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ