19.02.20 | 20:57

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΚΟΜΜΑΤΑ » Κ.Κ.Ε.

Δημ. Κουτσούμπας: «Έρχεται νέος επώδυνος συμβιβασμός...»
09.02.15 | 20:19

Δημ. Κουτσούμπας: Έρχεται νέος επώδυνος συμβιβασμός...

Στην εκτίμηση, ότι έρχεται νέο επώδυνο πρόγραμμα, που θα επιβαρύνει τον λαό και ότι προχωρά ένας νέος επώδυνος συμβιβασμός, προέβη ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απόψε, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε στην ομιλία του, «πως η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και "Ανεξάρτητων Ελλήνων" προσπαθεί να ισορροπήσει, ακροβατώντας, προκειμένου να ικανοποιήσει τους δανειστές».

«Έχοντας σηκώσει τους τόνους προεκλογικά, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δυσκολεύεται τώρα να προσγειωθεί και να προσγειώσει ταυτόχρονα αρκετούς οπαδούς του στη σκληρή πραγματικότητα που την επιβάλλει, μια λυκοσυμμαχία, της οποίας δηλώνει ένθερμος πιστός εταίρος και μάλιστα τη θεωρεί και κοινό μας σπίτι» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο πρόγραμμα αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. «Κανόνες του συμφώνου αυτού είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, που σημαίνει ότι, θα συνεχιστούν οι θυσίες του λαού μας στον βωμό της ανταγωνιστικότητας, του κέρδους των ομίλων» σημείωσε και υπογράμμισε, ότι οι τεράστιες απώλειες του λαού κατά την κρίση θεωρούνται πλέον ως περασμένα ξεχασμένα.

«Θα χορτάσουμε με αισθήματα αξιοπρέπειας και με λίγα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια» εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας και κατήγγειλε, ότι αν προχωρήσει ο νέος επώδυνος συμβιβασμός, «η διαφορά θα είναι μόνο στο περιτύλιγμα». 

«Η περήφανη διαπραγμάτευση αφορά αν θα απελευθερωθεί περισσότερο κρατικό χρήμα για να δοθεί στους μονοπωλιακούς ομίλους», είπε ο κ. Κουτσούμπας και προδιέγραψε, ότι το Κόμμα του θα σταθεί δίπλα στον λαό, «που έχει υποφέρει τα πάνδεινα σ’ αυτή τη Χώρα και βρίσκεται αντιμέτωπος και με εμπόριο ελπίδων και με εμπόριο του φόβου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ