09.04.20 | 14:31

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοντοσούβλι γίγας στo Xιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού [ΦΩΤΟ]
17.02.20 | 09:07

Κοντοσούβλι γίγας στo Xιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού [ΦΩΤΟ]

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού γιόρτασε την έναρξη της αποκριάτικης περιόδου και όλοι οι χιονοδρόμοι μασκαρεμένοι βρέθηκαν, το πρωί της Κυριακής, στη Φτερόλακα προκειμένου να γευτούν τον πιο λαχταριστό μεζέ της Ρούμελης, το κοντοσούβλι γίγας.

Είναι παράδοση πολλών ετών στην Αμφίκλεια, την Κυριακή της κρεατινής, να ψήνουν εκατοντάδες μέτρα κοντοσούβλι στο κέντρο του χωριού.

Φέτος και για πρώτη φορά, ανάλογη γιορτή έγινε και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και συγκεκριμένα στη Φτερόλακα, με συνδιοργανωτές το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, την Κοινότητα Αμφίκλειας και την ΕΤΑΔ ΑΕ.

Από το πρωί, με το άνοιγμα της Φτερόλακας, έγιναν οι προετοιμασίες για το ψήσιμο στην περιοχή ανάμεσα στο μικρό ξύλινο καφέ και τον αναβατήρα «Παν».

Όση ώρα ψηνόταν το κοντοσούβλι, μασκαρεμένοι σκιέρ του ΕΧΟΣ Αμφίκλειας έκαναν σκι, ενώ υπήρχε μουσική από dj με αποκριάτικα τραγούδια και παραδοσιακά τραγούδια της Ρούμελης.

Η γιορτή κορυφώθηκε στις 14:00, όπου μοιράστηκε σε όλους το κοντοσούβλι.

Μαζί με το κοντοσούβλι οι επισκέπτες απόλαυσαν και πολλούς άλλους μεζέδες φτιαγμένους από τις νοικοκυρές του Δήμου, με συνοδεία παραδοσιακής δημοτικής μουσικής.

 ΠΗΓΗ: tvstar.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ