15.12.19 | 00:10

 

ΑΡΘΡΑ

«Κοντά στον πολίτη σε περίοδο κρίσης»
16.10.13 | 11:25

Κοντά στον πολίτη σε περίοδο κρίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

«Η μετά Καλλικράτη εποχή σε συνδυασμό με τη μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει ένα δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο έχει επηρεάσει καταλυτικά και τις λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης.

Λειτουργώντας σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον ως Διοίκηση δεν χάσαμε τον προσανατολισμό μας από το να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια «Μαρούσι ανθρώπινη πόλη». 

Έχοντας ήδη δώσει δείγματα γραφής, συνεχίζουμε να πορευόμαστε με βάση τρεις κύριους άξονες:

1. τη συνέχιση της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου μας,

2. την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων,

3. την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που έχουμε προγραμματίσει για την πόλη.

Όσον αφορά στην οικονομική αποκατάσταση του Δήμου, βάλαμε οριστικό τέλος στο φαύλο κύκλο του υπέρμετρου δανεισμού

Παράλληλα, ο Δήμος μας για πρώτη χρονιά το 2012 πέτυχε πλεόνασμα χρήσης (αν δεν συνυπολογιστούν οι τόκοι των δανείων του παρελθόντος), γεγονός που αποδεικνύει ότι πλέον έχουμε μπει σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Δεν κάναμε καμία έκπτωση στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες. Αντίθετα διατηρήσαμε υψηλή την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα

Είμαστε υπερήφανοι που στο Μαρούσι συνεχίζουμε να φιλοξενούμε στους παιδικούς μας σταθμούς 750 παιδιά περίπου. 

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε μία πλειάδα υψηλής ποιότητας αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων στους δημότες μας. Λειτουργούν υποδειγματικά και τα 5 Κ.Α.Π.Η μας. 

Είμαστε ικανοποιημένοι που μέσα από το Δημοτικό Πολυιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς, τα Γεύματα Αγάπης, μπορούμε να στηρίζουμε τον άνεργο, τον ανασφάλιστο, τον οικονομικά ασθενή συμπολίτη μας.

Η περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας που έχουμε δημιουργήσει, επενδύοντας και αξιοποιώντας το περίσσευμα εθελοντικής προσφοράς της τοπικής μας κοινωνίας, παραμένει σταθερά κεντρικός άξονας της πολιτικής μας. Απλώνουμε ακόμα περισσότερο το δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης γιατί πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε δύσκολες εποχές μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή.

Σε επίπεδο υποδομών, έχουμε ήδη παραδώσει μία σειρά από σημαντικά έργα που έχουν αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης όπως είναι η πρόσφατη παράδοση του πρότυπου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού και η ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο και της «Πράσινης Διαδρομής» στην Κοκκινιά. 

Η τοποθέτηση των δύο πεζογέφυρων επί της Λεωφ. Κηφισίας που συνδέουν το Ανατολικό Μαρούσι με το Κέντρο της πόλης. Η ανακατασκευή παιδικών χαρών και πάρκων σε όλο το Μαρούσι. Η ολοκλήρωση νέων σχολικών συγκροτημάτων στη γειτονιά του Σωρού. Η ένταξη στο σχέδιο πόλης του Κάτω Σωρού - Τύμβου - Μαρμαράδικα.

Συνεχίζουμε, παρά τη δύσκολη συγκυρία, εκτελώντας μια σειρά από νέα έργα. Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου. Στο σχεδιασμό μας βρίσκεται, επίσης, η προώθηση έργων βιοκλιματικών αναπλάσεων στις γειτονιές Αγίου Θωμά, Πολυδρόσου και Παραδείσου.

Αξιοποιώντας πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα που διεκδίκησε και εξασφάλισε η Διοίκηση μας προωθεί, χωρίς να επιβαρύνει με ούτε ένα ευρώ τους δημότες, έργα πνοής για την πόλη, έργα που θα καταστήσουν το Μαρούσι ορόσημο και πρότυπο ανάπτυξης για την αυτοδιοίκηση.

Χτίζουμε το Μαρούσι του αύριο συνεχίζοντας τη διαδικασία μείωσης του λειτουργικού κόστους του Δήμου και την προσπάθεια για να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα των υπηρεσιών μας. Πέρα από την αυστηρή αριθμητική, όμως, οι άνθρωποι, οι συμπολίτες μας, οι οικογένειες της πόλης έχουν για μας μεγαλύτερη αξία. Για αυτό δέσμευσή μας είναι ότι το Μαρούσι θα εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται στο πλευρό κάθε δημότη, κάθε εργαζομένου, αρωγός και πολύτιμο στήριγμα κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ