09.08.20 | 20:44

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κοινωφελής: Παράταση ζητούν ωφελούμενοι – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας
07.11.19 | 18:28

Κοινωφελής: Παράταση ζητούν ωφελούμενοι – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας

Τετράμηνη παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ, και έξτρα μοριοδότηση για συγκεκριμένες κατηγορίες ενόψει του νέου Προγράμματος, ζητά το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Στα πλαίσια αυτών των αιτημάτων, οι εργαζόμενοι – ωφελούμενοι του Προγράμματος, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας.  

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Πριν 4 μήνες βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι με την  αγωνία μας σχετικά με το αύριο και το μέλλον των οικογενειών μας  και αυτό γιατί δεν έχουμε  μόνιμες θέσεις, δεν έχουμε βιός η εξασφάλιση εισοδημάτων από άλλες πηγές και μάλιστα πολλοί από εμάς δεν δικαιούμαστε ούτε καν την αυτονόητη παροχή, το επίδομα ενεργείας.

Πριν 4 μήνες ήμασταν απέναντι σε μία άλλη κυβέρνηση επίσης αντίθετη σε κάθε παράταση, παλέψαμε όμως καθημερινά ήμασταν εκεί στον αγώνα χωρίς κόμματα χωρίς σημαίες και κερδίσαμε συντρόφισσες και σύντροφοι πετύχαμε μια παράταση που έδωσε μια μικρή ανάσα στα νοικοκυριά μας.

Τώρα λοιπόν  καλούμε σε μία ύστατη προσπάθεια να δώσουμε ξανά ένα μεγάλο αγώνα, έναν αγώνα που ξεκίνησε καιρό πριν αλλά που δεν είχε την ενότητα που έπρεπε, υπήρξαν διχασμένες απόψεις σχετικά με την πορεία του αγώνα και το είδος διεκδικήσεων και όλα αυτά απέναντι σε μία κυβέρνηση που αναίρεσε τον ίδιο της τον εαυτό καθώς ήταν αυτοί που κραύγαζαν προ εκλογών για 8 μήνες και 12 μήνες παρατάσεις, αλλά μάλλον τους ζάλισε η μέθη της εξουσίας και τώρα αδιαφορώντας για το μέλλον των 30.333 εργαζομένων αλλά και για τα κενά των δήμων και των περιφερειών, βγάζουν αποφάσεις αποκλείοντας κάθε παράταση ακόμα και των 2 μηνών που θα έδινε ανάσα σε οικογένειες και όλους τους φορείς της χώρας σε τομείς υψίστης σημασίας για την ορθή λειτουργίας του κράτους. Η αιτιολογία τους, δεν υπάρχουν χρήματα κι όμως συνάδελφοι λεφτά υπάρχουν και υπήρχαν αλλά τα διαθέτουν σε άλλα προγράμματα παρέχοντας επαναλαμβανόμενα παράταση και προκηρύσσοντας νέα προγράμματα.

Για αυτό στις 11 του Νοέμβρη στις 12:00 μ.μ. όλοι στο υπουργείο εργασίας, πρέπει να δεθεί ένα βροντερό παρών από κάθε γωνία της χώρας, από κάθε πολίτη, να αφήσουμε στην άκρη τις οποίες διαφορές υπήρχαν ανάμεσα μας και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ το λογικό και το ελάχιστο που μας αξίζει για όσα έχουμε προσφέρει:

ΠΑΡΑΤΑΣΗ 4 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΤΡΕΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 12 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΟΧΙ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΜΕΑ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΗΛΙΚΙΑΣ 55+)»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ