17.06.19 | 16:31

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης υπηρεσιών στις 13 Περιφέρειες [Τι λέει η εγκύκλιος]
26.10.17 | 14:41

Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης υπηρεσιών στις 13 Περιφέρειες [Τι λέει η εγκύκλιος]

Την εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης ζητά από τις 13 Περιφέρειες της χώρας η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη,προκειμένου οι υπηρεσίες τους να χρησιμοποιούν τεχνικές διοίκησης ολικής ποιότητας, ώστε να βελτιώνουν την διοικητική τους ικανότητα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Με εγκύκλιο της, η υπουργός τονίζει ότι “η εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης τίθεται ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας”, αφού “όλες οι διοικητικές υπηρεσίες πρέπει να εντάσσονται πλέον σε ένα σύστημα ποιότητας”. Να σημειωθεί ότι το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης εισήχθη από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης και περιλαμβάνει σύσταση και λειτουργία ομάδας αξιολόγησης, τρόπους τεκμηρίωσης της αξιολόγησης, όπως και χρηστικά εργαλεία (ερωτηματολόγιο, ανάλυση βαθμολογίας κ.λπ.).

Τέλος, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι “ο συνήθης χρόνος που απαιτείται για την αποτελεσματική εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης είναι δύο έως τρεις μήνες, ανάλογα με την έκταση της εφαρμογής του σε μια δημόσια οργάνωση”.

 

Ακολουθεί η Εγκύκλιος σε επισυναπτόμενο αρχείο

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ