09.05.21 | 05:44

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κλειστά σχολεία στην Κυνουρία - Τόνοι σκουπίδια στον Αργολικό Κόλπο
02.12.13 | 10:10

Κλειστά σχολεία στην Κυνουρία - Τόνοι σκουπίδια στον Αργολικό Κόλπο

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές και στην περιοχή της Κυνουρίας, όπου για προληπτικούς λόγους, με απόφαση των δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία της επαρχίας. 

Το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στον κάμπο του Λεωνιδίου και στην περιοχή Λάκκος, όπου η ισχυρή βροχόπτωση και οι θυελλώδης άνεμοι φούσκωσαν τη θάλασσα και πλημμύρισαν τα περιβόλια και καλλιέργειες κηπευτικών. 

Στη Βόρεια Κυνουρία υπάρχουν προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους στα χωριά Άγιος Ανδρέας, Κορακοβούνι και Κούτρουφα, ενώ πέτρες έχουν πέσει και στο δρόμο Τρίπολης - Άστρους. 

Συνεργεία του δήμου βρίσκονται στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές και εκτιμάται πως έως το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί. 

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανόλης Σκαντζός, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι τα σκουπίδια που έχουν ξεβράσει τα ποτάμια της Αργολίδας, στον Αργολικό Κόλπο.

Ο κ. Σκαντζός ανέφερε ότι, τόνοι σκουπιδιών έχουν "πνίξει'' τα παράλια της Βόρειας Κυνουρίας, στην περιοχή του Ξηροπήγαδου και προσπαθεί να βρει λύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ