25.10.20 | 19:39

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν κλείνει το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αγίου Νικολάου
24.10.13 | 00:12

Δεν κλείνει το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αγίου Νικολάου

Η κατάσταση παραμένει ως έχει με τα Υποκαταστήματα ΙΚΑ Νομού Λασιθίου. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, με τον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, χθες το πρωί.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου μεταφέροντας τις απόψεις της επιτροπής αγώνα και της κοινωνίας του Αγίου Νικολάου, ενημέρωσε τον κ. Σπυρόπουλο για τα στοιχεία που υπάρχουν, τον πληθυσμό, το σύνολο των ασφαλισμένων της περιοχής που εξυπηρετεί το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, καθώς και τις υποδομές που υπάρχουν και ζήτησε να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να μην προχωρήσει η Διοίκηση του ΙΚΑ στην υποβάθμιση του Υποκαταστήματος Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Σπυρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για τις εξελίξεις στο ΙΚΑ, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που θα αλλάξουν τον τρόπο εργασίας στο ΙΚ, αλλά και τον τρόπο επικοινωνίας των επιχειρήσεων και των ασφαλισμένων με αυτό. Καταλήγοντας, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι, θα παραμείνουν τα Υποκαταστήματα ως έχουν στο Νομό Λασιθίου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου θεωρεί καλή την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι, απετράπη η υποβάθμιση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, που εξ' αντικειμένου εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό και τον μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων στο Νομό.

Επίσης εκφράζει την ικανοποίησή του ότι, παραμένουν οι δομές, τόσο στην Ιεράπετρα, όσο και στην Σητεία δεδομένου ότι, ο στόχος όλων πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση και η λιγότερη ταλαιπωρία των πολιτών.

Ο κ. Κουνενάκης εκφράζει τις ευχαριστίες του στην επιτροπή αγώνα, στους πολίτες που κινητοποιήθηκαν στα σωματεία και τους φορείς που συνέδραμαν στον αγώνα και όλους τους θεσμικούς και μη φορείς οι οποίοι κατανόησαν και στήριξαν το αίτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ