24.11.20 | 05:43

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων διαβεβαιώνει ο Υπουργός Υγείας
22.11.13 | 21:13

Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων διαβεβαιώνει ο Υπουργός Υγείας

Ότι δεν κλείνει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, διαβεβαίωσε τους φορείς των Καλαβρύτων, που τον επισκέφτηκαν σήμερα και συμμετείχαν σε σύσκεψη μαζί του, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι, δεν καταργείται η Παθολογική του Κλινική, ότι θα έχει νοσηλεία ασθενών και ότι ενισχύεται για να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες των Καλαβρύτων ως τουριστικής περιοχής. 

Θα διαθέτει 14 κλίνες και δε θα θιγεί το ιατρικό και νοσηλευτικό του προσωπικό. Θα γίνει μόνο διοικητικός και λειτουργικός εξορθολογισμός του, για μείωση του κόστους λειτουργίας του, δεδομένου της οικονομικής κατάστασης της χώρας και του γεγονότος ότι σε όλα ανεξαρτήτως τα νοσοκομεία της χώρας, θα γίνουν παρόμοιες παρεμβάσεις και δεν μπορούν να εξαιρεθούν μόνο τα Καλάβρυτα α’ αυτές.

Επίσης, ο Υπουργός ανέφερε ότι, δεν κλείνει το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, οι Βουλευτές του Νομού Αθ. Νταβλούρος (Ν.Δ.), Μ. Κανελλοπούλου και Β. Χατζηλάμπρου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Ν. Τσούκαλης (ΔΗΜ.ΑΡ.), ο τ. Βουλευτής Αθ. Παπαδόπουλος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Π. Κατσίβελας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, Ηγούμενος της Ι.Μ. Μεγ. Σπηλαίου, π. Ιερώνυμος, οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου - μέλη της συντονιστικής επιτροπής για τη διάσωση του Νοσοκομείου, Γ. Τσενές, Ν. Ραζής, Λ. Βασιλόπουλος και Π. Χαμακιώτης, ο πρώην και ο νυν Πρόεδροι της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, Γ. Κοσμάς και Δ. Βαρβιτσιώτης, οι εκπρόσωποι Καλαβρυτινών Συλλόγων και Φορέων, Σ. Τσενές, Αθ. Χρονόπουλος, Χρ. Καμπέρος, Τ. Μπουζιώτης, Κ. Κατσιάρης, Γ. Μητρόπουλος, Κ. Χρονόπουλος, κ.ά.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, τους γιατρούς και εργαζομένους του, η αγωνία των κατοίκων για τα σενάρια που κυκλοφορούσαν σχετικά με το κλείσιμο ή την υποβάθμιση του και τονίστηκε η κρίσιμη σημασία της συνεχούς λειτουργίας του Νοσοκομείου για τους κατοίκους της περιοχής. 

Παρουσιάστηκαν, μάλιστα, από τη συντονιστική επιτροπή στοιχεία που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση της λειτουργίας του.

Τις θέσεις αυτές του Δημάρχου και της συντονιστικής επιτροπής του Νοσοκομείου, υποστήριξαν οι Βουλευτές του νομού, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων – Φορέων που μίλησαν.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, μετά το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε:

«Αντιμετωπίζουμε θετικά, και με καταρχήν, ικανοποίηση τις διαβεβαιώσεις από τον, κατ’ εξοχήν αρμόδιο για το θέμα, Υπουργό Υγείας, που έγινε σήμερα με τον πιο επίσημο και δημόσιο τρόπο και οι οποίες θέτουν τέρμα στα σενάρια που κυκλοφορούσαν για το κλείσιμο του νοσοκομείου και για κατάργηση της παθολογικής του κλινικής.

Μένει αυτές οι διαβεβαιώσεις να υλοποιηθούν και μη δούμε διαφορετικά πράγματα στο σχετικό σχέδιο νόμο. Γι’ αυτό επαγρυπνούμε και βρισκόμαστε όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για κάθε διαφορετικό από τα ανωτέρω και αρνητικό ενδεχόμενο.

Παλεύουμε με την υποβολή των προτάσεων, που μας ζήτησε ο Υπουργός, επί του σχεδίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για να βελτιώσουμε προς το καλύτερο το σχέδιο αυτό, προς όφελος του νοσοκομείου μας, των συμπολιτών μας και των εργαζομένων σ’ αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ