14.04.21 | 18:15

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κλείνει ο Δήμος και παραιτείται το Δημοτικό Συμβούλιο Αγαθονησίου!
24.06.13 | 11:47

Κλείνει ο Δήμος και παραιτείται το Δημοτικό Συμβούλιο Αγαθονησίου!

Μετά από την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, του κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Λέρου που εξυπηρετεί τα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου Λέρο – Λειψούς, Πάτμο, Αρκιούς, Αγαθονήσι, συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αγαθονησίου, αξιώνοντας την ακύρωση της απόφασης.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος, σημειώνεται: «Στο δήμο Αγαθονησίου, ιδιαίτερα η απόφαση του κλεισίματος της Δ. Ο. Υ. Λέρου δημιουργεί τεραστία κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αφού διεξάγεται η ταμειακή του διαχείριση και είναι αδύνατη η λειτουργία ιδίας ταμειακής υπηρεσίας, διότι δεν διαθέτει προσωπικό.

Κλείνει ο δήμος και παραιτείται το Δημοτικό Συμβούλιο Αγαθονησίου. Δυστυχώς ο Καλλικράτης, που δημιουργήθηκε για να λύσει προβλήματα ειδικά στα ακριτικά νησιά δημιούργησε περισσότερα από αυτά που έπρεπε να επιλύσει.

Οι κάτοικοι του Αγαθονησίου συνεχίζουν να μάχονται για την επιβίωση του νησιού, σεβόμενοι τον τόπο και την πατρίδα τους.

Όμως η παύση λειτουργίας του δήμου θα οδηγήσει στην ερήμωση το νησί, μια περιοχή με μεγάλη γεωπολιτική και στρατηγική σημασία, έναν ευαίσθητα εθνικό χώρο.

Με τέτοιου είδους αποφάσεις δίνουμε το μήνυμα στη γείτονα χώρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατήσει τα νησιά της.»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ