23.01.21 | 16:33

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Κινητικότητα": Σε ΝΕΑ θέση 50.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι
29.08.16 | 07:30

Κινητικότητα: Σε ΝΕΑ θέση 50.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι

Σαρωτικές μετακινήσεις για περισσότερους από 50.000 δημοσίους υπαλλήλους στις αρχές του 2017 αναμένεται να επιφέρει ην θεσμοθέτηση των νέων οργανογραμμάτων στα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς, σε συνδυασμό με την ψήφιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας τον ερχόμενο μήνα, που αναμένεται ότι θα καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο ο αρμόδιος αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης.

Υπολογίζεται ότι, το 8% του συνόλου των υπαλλήλων, που εργάζονται στο Δημόσιο, θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για μετάταξη.

Τα βήματα για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών

Διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων σε Υπουργεία και εποπτευόμενους Φορείς. Θα αποτυπώνονται ηλεκτρονικά και θα βρίσκονται σε «δημόσια θέα» μέσω διαδικτύου. Θα καταγράφουν τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, τις κενές οργανικές θέσεις, καθώς και τις προβλεπόμενες συνταξιοδοτήσεις για την επόμενη τριετία.

Της κινητικότητας, καθώς σε τρεις κύκλους, ετησίως, υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών θα μπορούν να διεκδικήσουν τη μετακίνησή τους σε εθελοντική βάση για την κάλυψη των αναγκών άλλων υπηρεσιών. Πάνω από 50.000 αιτήσεις υπολογίζεται ότι, θα περιλαμβάνει το πρώτο «κύμα» κινητικότητας.

Της υποχρεωτικής μετακίνησης προσωπικού, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κυρίως για θέσεις άμεσης ανάγκης, με τη μορφή της απόσπασης έως και ένα έτος.

Των εσωτερικών μετατάξεων προσωπικού, οι οποίες θα μετακινηθούν σε φορέα εντός των ορίων του Δήμου που εργάζονται, στον οποίο θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα.

Εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις με την κινητικότητα, τότε θα γίνουν προσλήψεις νέου προσωπικού.

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ