18.01.21 | 10:04

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Από τον κίνδυνο ερήμωσης... σε εποχή αναβάθμισης το Άλσος Βεΐκου!
01.03.16 | 13:20

Από τον κίνδυνο ερήμωσης... σε εποχή αναβάθμισης το Άλσος Βεΐκου!

Από την απειλή κατεδάφισης εγκαταστάσεων του, συνεπεία των «εκκρεμοτήτων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής», όπως καταγγέλλει ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, το Άλσος Βεΐκου "περνά" σε μία "άλλη εποχή", αυτό της αναβάθμισής του!

Ειδικότερα, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και τη συνεργασία του Δήμου με τη Δασική Υπηρεσία, για πρώτη φορά στην ιστορία του Γαλατσίου, εκδόθηκε απόφαση από την Περιφέρεια Αττικής, με αποτέλεσμα να γίνει «παραχώρηση κατά χρήση της διοίκησης, διαχείρισης, βελτίωσης, συντήρησης κτλ. του Άλσους Βεΐκου στο Δήμο Γαλατσίου και χωρίς αντάλλαγμα για αόριστο χρόνο έκτασης δημόσιου Άλσους».

«Τριάντα χρόνια εκκρεμοτήτων, νομικών ακροβασιών και κυρίως αδυναμίας του Δήμου να διαχειριστεί το Άλσος ως ιδιοκτήτης έληξαν ύστερα από μεθοδική, συγκροτημένη προσπάθεια και με γνώμονα την αγάπη για την πόλη μας», σχολιάζει για την απόφαση, ο κ. Μαρκόπουλος και συμπληρώνει:

«Σήμερα, ο Δήμος ήδη συντάσσει σχετική μελέτη για την αναβάθμιση του Άλσους και σύντομα θα ξεκινήσουν έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων. Το Άλσους Βεΐκου θα γίνει το πιο όμορφο Άλσος της Αττικής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ