13.08.20 | 00:23

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

“Σε κίνδυνο” δικαιώματα εργαζομένων των Δήμων από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ - Τι αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
11.06.20 | 08:53

Σε κίνδυνο δικαιώματα εργαζομένων των Δήμων από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ - Τι αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε μία πρωτόγνωρη για τη Χώρα –  και παγκοσμίως σχεδόν – κατάσταση, που οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και της αντιμετώπισης αυτής, επεκτάθηκαν σε οικονομία, εργασία η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., προτάσσοντας αυτό που ιστορικά ήταν το “θεμέλιο” για την κατάκτηση αγώνων των εργαζομένων – ενότητα – καταγγέλλει-ενημερώνει τους εργαζόμενους στους Δήμους της Χώρας, για τη στάση της παράταξης ΔΑΣ-ΟΤΑ, τόσο κατά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας με την ΚΕΔΕ, όσο και τη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης “κρούει” έγκαιρα το “καμπανάκι” του κινδύνου την ώρα που επιχειρούνται – όπως καταγγέλλει – ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών Δήμων και όλοι οι εργαζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ να είναι ενωμένοι, ότι η ΔΑΣ-ΟΤΑ «για επιμέρους επικοινωνιακά και παραταξιακά οφέλη», διαρρηγνύει την ενότητα των εργαζομένων, διχάζοντας τους.

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διαχρονικά έχει διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την διαύγεια των βασικών θέσεων της που αποτελέσαν χρόνια τώρα τον ακρογωνιαίο λίθο της αγωνιστικής της δράσης.

Κανένα συνδικαλιστικό στέλεχος, όλων των παρατάξεων διαχρονικά δεν τόλμησε  να «βρωμίσει» με «λάσπη» την διαύγεια αυτών των θέσεων.

Για πρώτη φορά η συνδικαλιστική παράταξη της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. με ασύστολα ψεύδη εκχωρεί στην εργοδοσία το δικαίωμα επικοινωνιακά και υπηρεσιακά να «σπάσει» το κοινό μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Καμιά επικοινωνιακή τακτική δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιώσει «την εμπιστοσύνη» των εργαζομένων.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. συμφωνήθηκε από κοινού να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων για όλους τους χώρους εργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ίσως το σημαντικότερο «όπλο» των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και της Ομοσπονδίας κατά των ιδιωτικοποιήσεων «βάλτωσε» στην λάσπη που πέταξε στον ανεμιστήρα η παράταξη της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ (η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. αποχώρησε) να καταγγείλει  την τακτική της απαξίωσης και της συκοφάντησης της Ομοσπονδίας και την καλεί  να συνεισφέρει με θέσεις, απόψεις και προτάσεις στον κοινό στόχο που είναι η επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους σε αυτή, όπου με άλλοθι τις αλλεπάλληλες Π.Ν.Π. λόγω Κορωνοϊού «προωθούνται» οι ιδιωτικοποιήσεις είναι επιβεβλημένο να διασφαλιστεί η ενότητα των εργαζομένων σε κοινούς μαζικούς αγώνες και να απορριφθεί ως απαράδεκτη πρακτική του «κατακερματισμού» τους για επιμέρους επικοινωνιακά και παραταξιακά οφέλη!!!

Αν τακτική τους είναι η λειτουργική απαξίωση και η συνδικαλιστική συκοφάντηση της Ομοσπονδίας για ίδιο παραταξιακό και κομματικό όφελος, τους ενημερώνουμε πως θα προχωρήσουμε με ή χωρίς αυτούς!!!

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο Πρόεδρος                                     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                           Γιάννης Τσούνης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ