27.02.20 | 08:59

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινδύνεψε Αντιπεριφερειάρχης και η οικογένειά του από επίθεση αδέσποτων
08.09.19 | 17:41

Κινδύνεψε Αντιπεριφερειάρχης και η οικογένειά του από επίθεση αδέσποτων

Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά στη Μακρακώμη, δέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραγιάννης ενώ αποχωρούσε με την οικογένειά του από την πλατεία της κωμόπολης της δυτικής Φθιώτιδας. Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση διερχόμενων πολιτών, προκειμένου να απομακρυνθούν τα αδέσποτα και να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο περιστατικό κυρίως με τα ανήλικα παιδιά του.

Ακολούθησε καταγγελία στο ΑΤ Σπερχειάδας, χωρίς να υποβληθεί κάποια μήνυση, και υπηρεσιακώς ενημερώθηκε ο Δήμος Μακρακώμης, αφού πρώτα περιπολικό επιβεβαίωσε την ύπαρξη των αδέσποτων σκυλιών, κοντά στο σημείο που έγινε η επίθεση.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πάνο Κοντογεώργο, με τον οποίο επικοινώνησε το LamiaReport το θέμα των αδέσποτων είναι από τα πρώτα προς επίλυση με ενέργειες που ήδη έχουν γίνει στην πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων τους.

Στο πλαίσιο της διαχείρισης των αδέσποτων αναζήτησαν χώρο που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως κυνοκομείο, ενώ είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο που καθορίζει ο σχετικός νόμος, αξιοποιώντας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προβλέπονται για αυτό.

Σε κάθε περίπτωση θέλουν να αλλάξουν την εικόνα με τα δεκάδες αδέσποτα προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν και τους πολίτες, καθώς ο δικός τους ο ρόλος φτάνει μέχρι τη στείρωση και τον εμβολιασμό τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ