05.07.20 | 22:40

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας στην Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού!
24.03.14 | 06:35

7 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας στην Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού!

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε, με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έξω από την Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, στην οδό Θεσπιέων 62 και σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες αποτελούνταν από 7 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας.

Συγκεκριμένα, στις 23:22 και 23:31, άγνωστος τηλεφώνησε στον Τ/Σ Mega Channel και την ιστοσελίδα Zougla.gr, αντίστοιχα, προειδοποιώντας ότι, επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20 λεπτά στην Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού.

Εν συνεχεία, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αποκλείστηκε η περιοχή, ενώ πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. έναν ύποπτο σάκο.

Αφού εξέπνευσε ο χρόνος που είχε δώσει ο άγνωστος στα δύο τηλεφωνήματα, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε έκρηξη. 

Λίγο αργότερα, οι πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στο αντικείμενο, που όπως διαπιστώθηκε ήταν ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη όπως είχαν προγραμματίσει οι δράστες.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όπου εξετάζονται, ενώ για την υπόθεση διενεργεί έρευνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ