12.08.20 | 15:54

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέντρο 24ωρου ελέγχου της κυκλοφορίας της Αττικής από την Περιφέρεια
12.12.19 | 13:50

Κέντρο 24ωρου ελέγχου της κυκλοφορίας της Αττικής από την Περιφέρεια

Στη χρήση των ανοιχτών δεδομένων που προέρχονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής αναφέρθηκε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του νέου Κέντρου.

«Συγχαίρω τον Γιώργο Πατούλη για την πρωτοβουλία και τα εγκαίνια του νέου χώρου», τόνισε ο Υπουργός. «Σήμερα εγκαινιάζουμε και κάτι πολύ ευρύτερο:  αλλαγή στη φιλοσοφία και τη συνέργεια που θα αναπτύξει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την Περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, με τη δημοσιοποίηση από την πλευρά της Περιφέρειας ανωνυμοποιημένων δεδομένων από την κίνηση στους δρόμους, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής του πολίτη και την σχέση του με το κράτος. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και ανοιχτά δεδομένα θα βελτιώσουμε τις ζωές των συμπολιτών μας», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο έχει 24ωρη και αδιάκοπη εικόνα της κυκλοφορίας στην Αττική, εποπτεύει τα αντλιοστάσια στις υπόγειες σήραγγες και τους κόμβους φωτεινής σηματοδότησης, διαχειρίζεται τις πινακίδες πληροφόρησης και δίνει σήματα στην ΓΑΔΑ για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους. Ανοίγοντας τα δεδομένα, δημιουργείται ένα οικοσύστημα χρήσης γύρω από αυτά. Έτσι, ερευνητές και επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα χρήσης των δεδομένων και αξιοποίησής τους για τη δημιουργία νέων εφαρμογών που θα διευκολύνουν –στην προκειμένη περίπτωση- την κίνηση και την κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των πολιτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ