21.02.19 | 06:12

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΕΔΕ: “Τροπολογία προστασίας αδύναμων πολιτών με χρέη προς τους Δήμους”
10.07.18 | 15:04

ΚΕΔΕ: Τροπολογία προστασίας αδύναμων πολιτών με χρέη προς τους Δήμους

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Καλούμε την Κυβέρνηση να προστατέψει με τροπολογία που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο "Κλεισθένης" τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν με κατάσχεση περιουσίας για οφειλές προς τους δήμους»

Νομοθετική διάταξη – τροπολογία στον Κλεισθένη, με την οποία, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών προς τους Δήμους, για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να προστατευθεί η περιουσία και η κυρίως η κατοικία τους.

«Η θεσμοθέτηση μιας τέτοιας απόφασης είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας καθώς αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας. Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που ακούγαμε ότι δεν θα κινδυνεύσει κανένα σπίτι, έμειναν κενό γράμμα. Τα ψέματα τελείωσαν.

Η ΚΕΔΕ με αποφάσεις που έχει λάβει διαχρονικά ζητά νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη μικροοφειλετών προς τους Δήμους», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ