05.06.20 | 13:34

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΚΕΔΕ

ΚΕΔΕ: "Άνευ ουσίας κείμενο η απάντηση του ΕΔΣΝΑ για τον ΧΥΤΑ Φυλής"
03.05.19 | 15:01

ΚΕΔΕ: Άνευ ουσίας κείμενο η απάντηση του ΕΔΣΝΑ για τον ΧΥΤΑ Φυλής

Γενικόλογη, άνευ ουσίας κείμενο, χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ, την επιστολή – απάντηση [επισυνάπτεται], που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΔΣΝΑ, Γ. Δρίβας, για την υπολειπόμενη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής - σε συνέχεια σχετικών ερωτημάτων της Ένωσης - τονίζοντας πως, η εν λόγω επιστολή «δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για το μέγεθος του προβλήματος».

«Αντί ο κ. Γενικός Γραμματέας να απαντήσει ξεκάθαρα αν ισχύει ή όχι, ότι ως τις αρχές του 2020, η Φυλή δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλα απορρίμματα με ό,τι καταστροφικό μπορεί αυτό να σημαίνει για το Λεκανοπέδιο Αττικής και τα τέσσερα εκατομμύρια των κατοίκων της, εκείνος απάντησε με ένα γενικόλογο και άνευ ουσίας κείμενο. Με ένα κείμενο που θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του προεκλογικού υλικού της κας Δούρου για το αόρατο έργο της, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί υπεύθυνη απάντηση ενός επίσημου φορέα, στα κρίσιμα ερωτήματα του Προέδρου της ΚΕΔΕ».

Η "έκθεση ιδεών" που περιλαμβάνεται ως απάντηση στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέσαμε αλλά εξακολουθούν να μην απαντούνται, μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες για το μέλλον της Αττικής», τονίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και προσθέτει:

«Με δεδομένο μάλιστα ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη στον ΧΥΤΑ Φυλής πληροφορηθήκαμε από το ίδιο πρόσωπο, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΔΣΝΑ (απουσία φυσικά της κας Δούρου που προφανώς έτρεχε σε κάποιο κανάλι για να παρουσιάσει το αόρατο έργο της) ότι "ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει σχεδόν κορεσθεί και αναμένεται η παύση λειτουργίας του εντός του έτους".

Επίσης, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, δεν λάβαμε ακόμη καμία απάντηση για την ύπαρξη ή μη οιουδήποτε εναλλακτικού σχεδίου, προκειμένου η Αττική να μην βρεθεί σε λίγους μήνες σε πλήρες αδιέξοδο ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Εμείς με τη ζωή των κατοίκων της Αττικής δεν παίζουμε. Δεν ανεχόμαστε πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη κανενός συμπολίτη μας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι ευθύνες για την απόλυτη αδράνεια και αδιαφορία και για την κατάσταση στην οποία πρόκειται να περιέλθει σύντομα η Αττική με εικόνες Νάπολης, πιθανώς και εν μέσω της τουριστικής περιόδου, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνο πολιτικές.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα το κάνουμε, να ζητήσουμε την απόδοση τους, σε βάρος όλων όσων οδήγησαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους την μεγαλύτερη Περιφέρεια της Χώρας σε αυτήν την τραγική κατάσταση.

Δεσμευόμαστε σε συνεργασία με την Κεντρική Κυβέρνηση, τους 66 Δήμους της Αττικής και τους πολίτες, θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε την Αττική».

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ