01.06.20 | 18:00

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάθειρξη 16 ετών στον «Δράκο του Αμαρουσίου»
23.04.19 | 16:26

Κάθειρξη 16 ετών στον Δράκο του Αμαρουσίου

Χωρίς κανένα ελαφρυντικό και χωρίς να κάνει δεκτό κανένα από τα αιτήματα του κατηγορούμενου για μετατροπή του κατηγορητηρίου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, καταδίκασε (σε δεύτερο βαθμό) σε κάθειρξη 16 ετών τον 32χρονο αποκαλούμενο «δράκο του Αμαρουσίου» για απόπειρα βιασμού κατά συρροή αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή.

Tο δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως.

Ο νεαρός άνδρας, είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2016 και σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε για έξι απόπειρες βιασμού κατά γυναικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έστηνε καρτέρι σε ανυποψίαστες γυναίκες, συνήθως κάτω από υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Άκουγα φωνές!

Μάλιστα, όπως είχαν αναφέρει θύματά του, σε μια περίπτωση είχε βάλει μονωτική ταινία στο στόμα μιας γυναίκας, προσπαθώντας να τη βιάσει, ενώ σε μία άλλη της είχε επιτεθεί από πίσω και αφού την έριξε στο έδαφος προσπάθησε να της βγάλει το παντελόνι.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις πράξεις του, ο 32χρονος στην απολογία του στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει πως άκουγε φωνέ,ς που του έλεγαν να επιτεθεί στα θύματά του.

«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές «ταπείνωσέ την, μείωσέ την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει». Ήταν ο άλλος μου εαυτός» είχε υποστηρίξει ο κατηγορούμενος στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

 ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ