11.08.20 | 15:01

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Καθαρισμός του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο
03.08.15 | 14:33

Καθαρισμός του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Σε καθαρισμό του καταυλισμού των Ρομά, στο Χαλάνδρι, στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, "προχώρησαν", σήμερα το πρωί, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου, με σκοπό τον εξωραϊσμό της ευρύτερης περιοχής.  

Ειδικότερα, τέσσερα οχήματα της Περιφέρειας απομάκρυναν μεγάλο όγκο απορριμμάτων, που έχει σωρευτεί επί σειρά ετών εντός και στον περίγυρο του καταυλισμού. 

«Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής όλων των κοινωνικών ομάδων, η Π. Ε. Βορείου Τομέα συνδράμει τον Δήμο Χαλανδρίου στις απαιτούμενες ενέργειες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και την προστασία τόσο των ίδιων των αθίγγανων όσο και των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής του Χαλανδρίου», τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αττικής. 

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τ. Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, υπογράμμισε:

«Η διοίκηση και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής εργάζονται καθημερινά για την υπόθεση των Ρομά στο Χαλάνδρι και θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την λύση που θα βρουν τόσο ο Δήμος Χαλανδρίου όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών με την Αποκεντρωμένη διοίκηση που είναι αρμόδιοι για το θέμα. Μέχρι τότε θα συνδράμουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί όπως σήμερα που ο καταυλισμός βελτίωσε την όψη του. Δεν κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Θεωρούμε ότι η μετεγκατάσταση πρέπει να συνδεθεί με ένα πακέτο κοινωνικών κινήτρων για τους Ρομά και όχι με την λύση της εξορίας που είχαν προκρίνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κατανοούμε πλήρως τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής καθώς και την αναγκαιότητα να υπάρξει τάξη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ