16.05.21 | 22:43

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Καταστροφική η χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς της Κορινθίας
24.01.14 | 13:14

Καταστροφική η χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς της Κορινθίας

Το σοβαρότατο πρόβλημα ακαρπίας σε όλα τα είδη καλλιέργειας της Ελιάς, αφού, οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τόσο, ώστε να εμφανίζεται παντελώς ανύπαρκτη η απόδοση των δένδρων, «οδήγησε» τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Αντώνη Κλαδούχο, να στείλει σχετική επιστολή ενίσχυσης των αγροτών - παραγωγών ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.


Η επιστολή

«Κύριε Υπουργέ,

Αναφερόμενοι στο Θέμα, σας γνωρίζουμε ότι στο Δήμο μας και γενικότερα στο Νομό μας, κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, διαπιστώθηκε σοβαρότατο πρόβλημα ακαρπίας σε όλα τα είδη καλλιέργειας της Ελιάς.

Οι καιρικές συνθήκες, επηρέασαν τόσο, ώστε να εμφανίζεται παντελώς ανύπαρκτη η απόδοση των δένδρων.

Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους αγρότες - παραγωγούς μας.  

Κύριε Υπουργέ,

όπως και εσείς γνωρίζετε, ο αγροτικός τομέας στο Νομό μας έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα κατά τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό, με στόχο την ανακούφιση των αγροτών και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, θα πρέπει να εξετάσετε προσωπικά το εν λόγω θέμα ώστε να ενταχθεί στο ετήσιο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων αρμοδιότητας ΠΣΕΑ η ακαρπία των ελαιοδένδρων. 

Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και την άμεση λήψη σχετικής κοινής Υπουργικής Απόφασης, προς ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των πληγέντων παραγωγών, αναμένουμε δε σχετική ενημέρωση.

                     

                                                  Με τιμή

                                            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                       Κλαδούχος Αντώνης»

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ