07.07.20 | 09:13

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ κηρύχθηκε και η Ευρυτανία
01.02.15 | 12:24

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ κηρύχθηκε και η Ευρυτανία

Μετά τη δύσκολη νύχτα και τις δύσκολες στιγμές, που περνά και σήμερα η Ευρυτανία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κήρυξε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πριν από λίγο.

Ολονύκτια προσπάθεια αντιμετώπισης των επιμέρους προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν σε όλο σχεδόν το Επαρχιακό οδικό δίκτυο και μετά από αιτήματα των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν την περιοχή. 

Μάχη με τα καιρικά φαινόμενα, ειδικά στα Άγραφα, δίνει όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιού, όλων των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας και των δύο Δημάρχων της περιοχής.[15.30]: Εκκενώνεται το χωριό Κρίκελο, λόγω ισχυρών καταπτώσεων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απευθύνει έκκληση προς όλους τους κατοίκους των Αγράφων να μην επιχειρήσουν να μετακινηθούν, είτε προς Καρδίτσα, είτε προς Καρπενήσι, αφού ολόκληρο το Επαρχιακό δίκτυο παραμένει κλειστό.

Για οποιοδήποτε εξαιρετικά έκτακτο περιστατικό μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με το "112", τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία και βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ