08.07.20 | 07:51

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΛΑΡΙΣΑΣ

Κατασκευή υπαίθριου θεάτρου μέσω Leader στην Αιγάνη
03.07.13 | 11:54

Κατασκευή υπαίθριου θεάτρου μέσω Leader στην Αιγάνη

Υπαίθριο Θέατρο θα κατασκευασθεί στην Αιγάνη, μέσω των Δημοσίων Επενδύσεων του  Προγράμματος Leader και η σχετική σύμβαση, συνολικού ύψους 287.820  ευρώ, υπογράφηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) Leader – Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου και τον Δήμαρχο Τεμπών, Κ. Κολλάτο.

Στοιχεία για το υπαίθριο θέατρο

Το θέατρο θα έχει χωρητικότητα 250 άτομα και θα κατασκευαστεί με οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ θα αποτελείται από επτά διαζώματα ύψους 35 cm και πλάτους 80 cm. 

Προβλέπεται ακόμη η διαμόρφωση του περιβάλλοντος με κατασκευή διαδρόμου από οπλισμένο σκυρόδεμα και πλακόστρωση. 

Θα τοποθετηθούν ξύλινα παγκάκια και ξύλινα δοχεία απορριμμάτων. 

Τέλος, ο χώρος θα ηλεκτροφωτιστεί με φωτιστικά σώματα.

Οι δηλώσεις

ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ένα σημαντικό έργο χρηματοδοτείται μέσα από το Πρόγραμμα Leader στον Δήμο Τεμπών. 

Αφορά στην κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στην περιοχή της Αιγάνης. Το θέατρο, που θα είναι χωρητικότητας 250 ατόμων, θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και μία πληθώρα ακόμη εκδηλώσεων. 

Το εν λόγω έργο θα αναβαθμίσει την Αιγάνη, αλλά και συνολικά την ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας πόλο έλξης για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και άλλων δράσεων, με στόχο την ψυχαγωγία των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας αλλά και την ανόρθωση του πολιτιστικού μας επιπέδου συνολικά.

Δίνουμε βαρύτητα στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη κουλτούρας και πολιτισμού στην περιοχή μας. 

Βεβαίως, η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας -και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Δήμο Τεμπών και τον Δήμαρχο κ. Κ. Κολλάτο- έχει ως κοινό στόχο την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των συμπολιτών μας».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

«Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση εκτέλεσης εργασιών για το ανοικτό θέατρο στο Δ.Δ. Αιγάνης. 

Για το Δήμο Τεμπών η υλοποίηση του έργου είναι μία ακόμη πινελιά στον καμβά του πολιτιστικού μας δικτύου, που ξεκινάει από το Συκούριο και φθάνει μέχρι την Αιγάνη. 

Φιλοδοξούμε το εν λόγω έργο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του νομού, λόγω και της εγγύτητάς του με τα παράλια της Λάρισας. 

Να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πρόεδρο της ΕΔΠ Leader – Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα. Ρένα Καραλαριώτου, καθώς και όλα τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ για την άριστη και αρμονική συνεργασία, διότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε από κοινού στην ανάδειξη κι ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ