31.05.20 | 09:45

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΔΡΑΜΑΣ

Κατασκευή τριών Οικοτροφείων ΑμΕΑ στη Δράμα
20.05.13 | 18:27

Κατασκευή τριών Οικοτροφείων ΑμΕΑ στη Δράμα

Θεμελιώθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλο, το έργο «Κατασκευή τριών στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης-οικοτροφείων ΑμΕΑ, Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας».

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 1.640.000 €, την εποπτεία και την ευθύνη υλοποίησης του οποίου έχει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Στις τρεις Μονάδες που θα δημιουργηθούν θα φιλοξενούνται συνολικά 18 άτομα, σε συνθήκες που θα προσομοιάζουν με αυτές του οικογενειακού περιβάλλοντος και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ομαλή κοινωνική ένταξη των τροφίμων.

Το έργο κατασκευάζεται δίπλα στο ήδη υφιστάμενο κτήριο φυσικής αποκατάστασης και επαγγελματικής κατάρτισης παιδιών με αναπηρία του Θ.Χ.Π. Δράμας, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου υποστηρικτικού πλαισίου, που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα μονάδες ανοιχτής και κλειστής παρέμβασης για τα άτομα με αναπηρία.

Την τελετή του αγιασμού που προηγήθηκε της θεμελίωσης, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας, κ. Παύλος.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Γιαννακίδης χαρακτήρισε τις τρεις υπό ανέγερση στέγες ως ένα έργο-σύμβολο που αποπνέει αισιοδοξία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και, αφού ευχαρίστησε τόσο τη διοίκηση του ιδρύματος, όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας, επεσήμανε πως ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων του ΕΣΠΑ που εκτελέστηκαν ή θα εκτελεστούν στην Π.Ε. Δράμας έχει φτάσει πλέον στα 100.000.000€.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας για την αρτιότητα της μελέτης του έργου, χάρη στην οποία έγινε δεκτή χωρίς καθυστερήσεις η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, και τόνισε την άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη στο σχετικό αίτημα της Π.Ε. Δράμας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ