06.07.20 | 08:05

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καταρρέει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» [ΦΩΤΟ]
30.05.13 | 16:46

Καταρρέει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ [ΦΩΤΟ]

Κατά την επίσκεψη και συνάντηση εργασίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» που πραγματοποίησε την Τετάρτη, 29-05-2013, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Κώστας Παπαντωνίου, συνοδευόμενος από Περιφερειακούς Συμβούλους, Αντιδημάρχους της Δυτικής Αθήνας και εκπροσώπους φορέων διαπιστώθηκαν για άλλη μία φορά τα τραγικά προβλήματα των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.:

- Νοσηλεία ασθενών σε ράντσα ή φορεία στους διαδρόμους του Νοσοκομείου.

- Έλλειψη προσωπικού για ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια πολιτών με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν σωστά οι κλινικές του και η ΜΕΘ. Επίσης, δεν λειτουργεί η ΜΕΘ της Παιδιατρικής ζήτημα σοβαρό καθώς στη Δυτική Αθήνα, τη Δυτική Αττική, τον Πειραιά και τα Νησιά δεν υπάρχει Νοσοκομείο Παίδων κ.α.

- Έλλειψη τραυματιοφορέων (11 τραυματιοφορείς για όλο το Νοσοκομείο που διαθέτει 650 κλίνες και έχει 130% - 150% πληρότητα).

- Παροπλισμός κλινικών και χειρουργείων. Παραμένει κλειστή η ουρολογική κλινική, ενώ λειτουργούν οι 6 από τις 24 αίθουσες χειρουργείων.

- Έλλειψη κοιτώνων εφημερευόντων ιατρών.

- Ελλείψεις στη συντήρηση του Νοσοκομείου και σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης, στην εισήγησή του τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Κώστας Παπαντωνίου, τόνισε, για το μεγάλο ευτό θέμα: 

«Αναλάβαμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αθήνας (Αντιπεριφέρεια και Δήμοι) αυτή την πρωτοβουλία γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε την οικονομική κρίση να γίνει και ανθρωπιστική. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας, ούτε την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε, να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια στην επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, να δράσουμε συμπληρωματικά και συλλογικά. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την αφετηρία καταγραφής και επίλυσης των ζητημάτων που έχουν σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ