14.04.21 | 17:54

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο - Λύκειο Χώρας Σφακίων
19.11.13 | 10:27

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο - Λύκειο Χώρας Σφακίων

Από σήμερα Τρίτη, 19/11/2013, οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου της Χώρας Σφακίων, με την πλήρη συμπαράσταση και υποστήριξη των Γονέων και όλης γενικά της Σφακιανής κοινότητας προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου, σε ένδειξη αγανάκτησης για την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων Φυσικής και Βιολογίας.

Επίσης, επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, απέστειλε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης, προκειμένου να καλυφθούν οι ειδικότητες Βιολόγου (ΠΕ0404) καθώς και Φυσικού (ΠΕ0401) με αποτέλεσμα:

  • Στην Α΄Λυκείου που φέτος πρώτη φορά εφαρμόζεται το πρόγραμμα του Νέου Λυκείου δεν παραδίδονται τα μαθήματα της Φυσικής και της Βιολογίας.
  • Στη Β΄Λυκείου δεν γίνεται το μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ούτε το μάθημα της Βιολογίας.
  • Στη Γ΄ Λυκείου δε γίνεται το μάθημα της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης ούτε τα μαθήματα Γενικής  παιδείας Φυσικής και Βιολογίας που είναι Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Επίσης δε γίνονται μαθήματα Επιλογής για τις τάξεις Α' και Β', που και αυτά έχουν σχέση με τις παραπάνω ειδικότητες, καθώς και η Βιολογία δεν διδάσκεται σε καμία τάξη του Γυμνασίου-Λυκείου.

Ήδη, με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς αναφέρθηκαν τα κενά από τη Διεύθυνση του σχολείου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων. 

Τέλος, κι ο Δήμος έχει επανειλημμένα ενοχλήσει τους αρμόδιους φορείς, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ