15.08.18 | 19:20

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καταγγελία Ένωσης Εργαζομένων κατά της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου
11.10.17 | 08:49

Καταγγελία Ένωσης Εργαζομένων κατά της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου

Δελτίο Τύπου – καταγγελία της Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αττικής «ΗΡΑΚΛΗΣ», κατά της Δημοτικής Αρχής Αγ. Δημητρίου και της Δημάρχου, Μαρίας Ανδρούτσου, στην οποία γίνεται λόγος για συνδικαλιστικό αποκλεισμό, αλλά και παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και νομοθεσίας. 

 

Το δελτίο Τύπου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου ως προς την ανεξήγητη και παράξενη στάση απέναντι τόσο στο σωματείο μας όσο και στους εργαζομένους - μέλη μας.

1. Δεν μας επιτράπηκε η ανάρτηση Πίνακα Ανακοινώσεων του σωματείου μας στο αμαξοστάσιο ως προς την σωστή και έγκυρη ενημέρωση των εργαζομένων ενώ, την ίδια ώρα μας απέστειλε απαράδεκτη επιστολή διαμαρτυρίας για «δήθεν» δελτίο τύπου που την έθιγε.

  • Είχαμε ζητήσει άδεια για τον πίνακα 2 φορές ( αριθ. Πρωτ. 21977/07-06-2017 & 32443/06-09-2017) αλλά μας αρνήθηκαν με την φθηνή δικαιολογία «δεν υπάρχει ειδικός χώρος» καταπατώντας τους Νόμους 3584/2007 άρθρο 111  παρ.1.γ  και τον 1264/1982

2. Οι εργαζόμενοι - μέλη του σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ» δέχονται καθημερινά συστηματική επίθεση και bulling από Υπηρεσιακούς παράγοντες, υψηλόβαθμα μέλη της Δημοτικής Αρχής αλλά και εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου ως αντίποινα και εκφοβίζοντας τους με διάφορους τρόπους.

  • Καταπατούνται όλοι οι Νόμοι και κάθε έννοια Δημοκρατίας, Ελεύθερης βούλησης, σκέψης κι έκφρασης.
  • Ένα παράδειγμα της πολιτικής τους είναι η κλήση σε απολογία συναδέλφου διότι «φέρεται να έχει αναρτήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης διάφορα σχόλια» και τον κατηγορούν για παράβαση εχεμύθειας κλπ. Πράγμα αστείο κατά την γνώμη μας.

3. Η κα. Δήμαρχος αποφεύγει συνάντηση μαζί μας παρουσία δε και του Προέδρου της ΠΟΠ-ΟΤΑ με πρόφαση βεβαρημένο πρόγραμμα και το μεταφέρει για τον άλλο μήνα ! ενώ την ίδια ώρα δέχεται καθημερινά τους «δικούς» της.

4. Δεχόμαστε διαρκώς καταγγελίες από εργαζομένους για καταστρατήγηση της 5ήμερης εργασίας, υπερωριών, άνισης μεταχείρισης, αδιαφάνεια  κ.α. τα οποία θα τα αναφέρουμε στην συνάντηση «όταν» πραγματοποιηθεί εφόσον μας καταδεχθεί η Δημοτική Αρχή και μας καλέσει.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Κολοβός Δημήτριος                     Σπυρόπουλος Θεόδωρος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ