07.06.20 | 02:16

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Καταγγελία Δημάρχου Ιωαννίνων: «Χωρίς υγιεινή το hotspot στον Κατσικά»
14.04.16 | 13:11

Καταγγελία Δημάρχου Ιωαννίνων: Χωρίς υγιεινή το hotspot στον Κατσικά

Για θέματα που σχετίζονται με τον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά, ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη το βράδυ.

Στην ενημέρωσή του, ο Δήμαρχος έθεσε και πάλι ως κυρίαρχα, τα θέματα της υγιεινής και της ασφάλειας στον καταυλισμό, υπενθύμισε πως, από την πρώτη στιγμή, τόσο ο Δήμος, όσο και όλοι οι φορείς επέμεναν ότι, ο χώρος είναι ακατάλληλος, χαρακτήρισε «πολιτική ενέργεια» την αποχώρηση του Δήμου από το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο - καθώς δεν εισακούεται στα σοβαρά θέματα που έχει θέσει εξ’ αρχής - και τόνισε πως, «ανεξαρτήτως της αποχώρησης μας από το Συντονιστικό, εξακολουθούμε να είμαστε παρόντες στο χώρο, στο πλαίσιο της διάθεσης αλληλεγγύης που έχουμε για τους πρόσφυγες και της ευθύνης προστασίας των δημοτών μας».

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας, «σήμερα φτάσαμε σε μια κατάσταση όπου δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η έλλειψη οργάνωσης στον καταυλισμό. Λέμε πως πρέπει να καταργηθεί ο καταυλισμός των σκηνών, να διερευνηθούν και να καταγραφούν όλοι οι κλειστεί χώροι. Οφείλει η κυβέρνηση να διασπείρει σε  στεγασμένους χώρους τους πρόσφυγες και εμείς να δείξουμε μια ρεαλιστική λογική και να πούμε να μείνει ως εφεδρεία για έκτακτη ανάγκη ο Κατσικάς. Αλλά να μην ξεπερνάμε τα 200-300 άτομα που θα φιλοξενεί κάθε φορά και αυτούς με τη λογική της άμεσης μετεγκατάστασης σε στεγασμένους χώρους».

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους πως, απέστειλε επιστολές στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, ζητώντας να γίνει άμεσα έλεγχος στον καταυλισμό για τις συνθήκες υγιεινής, από τους αξιόπιστους δημόσιους φορείς, δηλαδή τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον Ιατρικό Σύλλογο.

Επίσης απέστειλε επιστολή στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο ζητώντας να αυξηθεί η φύλαξη των ΤΟΛ, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί παραβιάσεις σε χώρους όπου φυλάσσεται κρίσιμο αρχειακό υλικό υπηρεσιών του Δήμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ