13.07.20 | 08:48

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καταγγελία - Απλήρωτοι επιτυχόντες της 3Κ Δήμου
11.11.19 | 08:43

Καταγγελία - Απλήρωτοι επιτυχόντες της 3Κ Δήμου

Ότι επιτυχόντες της 3Κ, μόνιμοι υπάλληλοι Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι  από τις 2 Οκτωβρίου παραμένουν απλήρωτοι, καταγγέλλει η Δ.Α.Σ. Δυνάμεις Π.Α.ΜΕ. Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Σωματείο - μετά από σχετική ενημέρωση από το Τμήμα Μισθοδοσίας - στις 27 Νοεμβρίου θα πληρωθεί ένα μέρος των εργαζομένων και όχι και οι 489.

«Σημαντική καθυστέρηση στη μη πληρωμή των συναδέλφων προξενεί το ότι η ιδιωτική εταιρία που εμπλέκεται στη μισθοδοσία δεν έχει εκτελέσει κάποιες απαραίτητες εργασίες στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα μισθοδοσίας. Εργασίες που βάσει της σύμβασης μόνο η ιδιωτική εταιρία μπορεί να κάνει. Οι συνάδελφοι του τμ. μισθοδοσίας έχουν ενημερώσει και την ιδιωτική εταιρία και τη διοίκηση του δήμου, καμία ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα δεν έχει γίνει», καταγγέλλει του Σωματείο για να προσθέσει:

«Η διοίκηση Ζέρβα μάλλον είναι πολύ απορροφημένη με τις αλλαγές προϊσταμένων στις υπηρεσίες του δήμου - για να βολέψουν τους ανθρώπους τους και να κτίσουν τον μηχανισμό τους - και δεν ασχολείται με “ασήμαντα” για αυτούς προβλήματα όπως η μισθοδοσία συναδέλφων. Πέρα από το ότι όποιος εργάζεται πρέπει να πληρώνεται, πολλοί συνάδελφοι της 3Κ έπιασαν δουλειά μετά από μακροχρόνια ανεργία, άλλοι είναι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, άλλοι ήρθαν για δουλειά από άλλους νομούς αφήνοντας την οικογένεια τους και νοικιάζουν σπίτι στη Θεσ/νίκη, άλλοι ξοδεύουν πολλά χρήματα σε βενζίνες γιατί μένουν σε περιοχές εκτός νομού Θεσ/νίκης κ.α. Με δανεικά κινούνται οι συνάδελφοι αυτό το διάστημα.

Η μισθοδοσία των συναδέλφων ήδη έχει καθυστερήσει. Υπάρχουν δήμοι που σε ανάλογες περιπτώσεις έχουν τουλάχιστον πληρώσει ένα ποσό έναντι σε εργαζόμενους. Καλούμε τη διοίκηση Ζέρβα να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες  για να πληρωθούν όλοι οι συνάδελφοι της 3Κ στις 27 Νοέμβρη».                       

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ