16.05.21 | 22:16

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Καταδίκη blogger μετά από μήνυση του Δημάρχου Σαλαμίνας
24.01.14 | 11:23

Καταδίκη blogger μετά από μήνυση του Δημάρχου Σαλαμίνας

Μετά από τη δίκη που διεξήχθη, την περασμένη Τρίτη, έπειτα από μήνυση του Δημάρχου Σαλαμίνας, Γιάννη Τσαβαρή, κατά του Λ. Μ., στις αρχές του 2012, το Πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, για συκοφαντική δυσφήμηση, σχετικά με την ανάρτηση ενός κειμένου στο προσωπικό του ιστολόγιο (blog) του προαναφερομένου, στις 7 Δεκεμβρίου 2011.

«Με την καταδικαστική αυτή απόφασή του το δικαστήριο στέλνει για άλλη μια φορά σαφές μήνυμα ότι το ψέμα, η συκοφαντία και η χυδαιολογία συνιστούν σοβαρό αδίκημα και όχι πολιτική πράξη» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος και συνεχίζει: 

«Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι υβριστές, οι χυδαιολόγοι και οι συκοφάντες θα λάβουν κατά περίπτωση τις απαντήσεις που τους αρμόζουν, τόσο από τη Δικαιοσύνη έπειτα από διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, όσο και μέσω της ετυμηγορίας των συμπολιτών μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές». 

Υπενθυμίζεται ότι, ανάλογη νομική διαδικασία είχε ακολουθηθεί από τον Δήμαρχο και σε άλλη μία περίπτωση, που είχε οδηγήσει στην αμετάκλητη, από το Εφετείο ποινή, αυτή της ενός έτους φυλάκιση, για ανάλογου "ύφους" δημοσίευμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ